Rusia avertizează Washington-ul: ”SUA se joacă cu focul dacă nu acceptă cererile noastre legate de Ucraina”

Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 05:31
6015 citiri
Rusia avertizează Washington-ul: ”SUA se joacă cu focul dacă nu acceptă cererile noastre legate de Ucraina”
Sherman și Ryabkov nu au ajuns la niciun acord la Geneva FOTO: Axios

Convorbirile dintre delegațiile Statelor Unite și Rusiei desfășurate luni, 10 ianuarie 2022, la Geneva, au fost extrem de tensionate în legătură cu situația de criză referitoare la Ucraina. Reprezentantul Moscovei, Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului de Externe a avertizat că Washington-ul ”se joacă cu focul” dacă nu ia în serios solicitările Kremlinului.

De cealaltă parte, Wendy Sherman, adjunct al Secretarului de Stat american, a afirmat că ”dacă Rusia stă la masa negocierilor și face pași concreți de desescaladare a tensiunilor, credem că putem face progrese”, potrivit Axios.

După discuțiile purtate la Geneva între Statele Unite și Rusia, se pare că s-a ajuns într-un punct mort. Washington-ul rămâne ferm pe poziții în ceea ce privește Ucraina. ”Nu vom permite nimănui să stopeze politica NATO a ușilor deschise, care a fost întotdeauna esențială pentru alianță”, a declarat Sherman.

Astfel, se confirmă suportul SUA și al alianței nord-atlantice pentru o posibilă aderare a Ucrainei în viitor.

SUA și Germania se unesc împotriva lui Putin: Întorsătură privind conducta Nord Stream 2 a Rusiei VIDEO

În schimb, Ryabkov își apără cu tărie punctul de vedere. ”Pentru noi, este absolut obligatoriu să ne asigurăm că Ucraina nu va deveni niciodată membru al NATO. Ne-am săturat de vorbe goale, jumătăți de promisiuni, interpretări greșite a ceea ce s-a întâmplat în difereritele negocieri din spatele ușilor închise.

Nu avem încredere în cealaltă parte, ca să spunem așa. S-a terminat, este suficient”, a spus diplomatul rus.

Statele Unite pregătesc o pedeapsă majoră pentru Rusia: Va fi o lovitură de grație pentru Moscova

Situația negocierilor dintre cele două părți a intrat într-un impas, iar dacă acestea vor ajunge într-o fundătură, atunci Statele Unite și aliații săi din Europa se pregătesc să impună noi sancțiuni, mai severe, pentru a descuraja Rusia să invadeze Ucraina.

În urma discuțiilor de luni, Ryabkov se va întâlni miercuri, la Geneva, cu reprezentanții NATO, iar pe 13 ianuarie 2022 cu OSCE, după care Moscova va lua o decizie privind continuarea negocierilor.

Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus miercuri prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, redactată de SUA, care cerea ţărilor să prevină o cursă a înarmării în spaţiul cosmic, o mişcare ce...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#SUA Rusia, #SUA Rusia tensiuni, #Rusia Ucraina conflict, #Rusia SUA tensiuni, #NATO Rusia, #NATO Rusia Ucraina , #Statele Unite