Filmarea incidentului ruso-american din Marea Neagră. Înregistrarea arată cum pilotul Suhoiului aruncă combustibil peste dronă VIDEO

Joi, 16 Martie 2023, ora 12:56
7960 citiri
Filmarea incidentului ruso-american din Marea Neagră. Înregistrarea arată cum pilotul Suhoiului aruncă combustibil peste dronă VIDEO
Momentul în care avionul Su-27 trece pe lângă dronă și o acoperă cu combustibil FOTO Armata SUA

Comandamentul militar american în Europa a declasificat şi publicat o înregistrare video întâlnirii petrecute marți, 14 martie, în Marea Neagră între un aparat de zbor american fără pilot de tip MQ-9 Reaper şi avioane de vânătoare de tip Suhoi 27 aparținând Rusiei.

Această înregistrare video surprinde momente critice ale întâlnirii, în zbor, care a durat 30-40 de minute, potrivit Pentagonului.

Și rușii au publicat imagini

Acțiunile agresive ale avioanelor de luptă rusești împotriva unei drone militare americane deasupra Mării Negre au fost aprobate marți, 14 martie, de la vârful Kremlinului, informează NBC News, citând trei oficiali ai serviciilor de informații americane.

Potrivit informațiilor, avioanele rusești au aruncat combustibil pe drona MQ-9 Reaper, probabil pentru a o scoate de pe cursul său sau pentru a-i dezactiva capacitățile de supraveghere.

„A fost intenția conducerii ruse să acționeze agresiv în timpul interceptării”, a spus unul dintre oficiali.

Sursa nu a confirmat că astfel de acțiuni au fost aprobate direct de Putin, alți oficiali au refuzat să spună altceva, în afară de faptul că decizia a fost luată la „cel mai înalt nivel”.

Unul dintre avioanele Suhoi 27 a agățat elicea dronei, dar Moscova neagă acest lucru. Unii oficiali americani cred că a fost neintenționat și a fost o eroare a pilotului.

Un pilot rus a lansat miercuri, 15 martie, pe internet un videoclip în care avionul pe care-l manevrează trece razant pe lângă o dronă americană MQ-9 Reaper. Ar putea fi vorba de o secvență din atacul care a cauzat prăbușirea instrumentului de zbor american, dar informația n-a fost confirmată oficial.

Trei oficiali ai Departamentului Apărării din SUA și un oficial al administrației Biden au mai spus că rușii au ajuns deja în zona în care s-a prăbușit MQ-9 Reaper. Ei caută în mod activ epava folosind nave și avioane, dar în prezent SUA nu văd semne că ar fi putut să le găsească.

Alte surse au spus că este puțin probabil ca SUA să încerce să recupereze epava dronei prăbușite, deoarece a luat măsuri pentru a-și distruge software-ul de la distanță, ceea ce ar împiedica Moscova să obțină informații clasificate chiar dacă recuperează părți ale dronei.

John Kirby, un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a declarat într-un interviu pentru NBC News că rușii au încercat în mod deliberat să se apropie de dronă.

Avionul de luptă rus care a provocat marți prăbușirea să doboare o dronă americană MQ-9 Reaper a scăpat de sub control și zbura de parcă ar fi fost „ora de amatori”, a declarat un oficial american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful Pentagonului și-a sunat omologii din Orientul Mijlociu și Europa. Ce mesaj categoric a transmis
Șeful Pentagonului și-a sunat omologii din Orientul Mijlociu și Europa. Ce mesaj categoric a transmis
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a avut luni convorbiri telefonice cu omologii săi din Orientul Mijlociu şi Europa, exprimându-şi sprijinul pentru Israel după atacurile...
Furia lui Putin este fără margini: Marele său aliat ajută Ucraina să lovească Rusia
Furia lui Putin este fără margini: Marele său aliat ajută Ucraina să lovească Rusia
Războiul nimicitor al Rusiei din Ucraina este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne unul imprevizibil, mai ales că ajutorul Statelor Unite pentru Kiev întârzie. Acum furia...
#SUA Rusia, #incident rusia sua, #atac avioane rusesti, #drone americane, #Marea Neagra, #Pentagon , #SUA