Tot mai mulți românii se îngrămădesc la granița dintre Mexic și SUA pentru a cere azil sub pretextul că Putin invadează România

Vineri, 13 Mai 2022, ora 23:28
13194 citiri
Tot mai mulți românii se îngrămădesc la granița dintre Mexic și SUA pentru a cere azil sub pretextul că Putin invadează România
Migranți la granița dintre Mexic și SUA/ FOTO:Captura Youtube

Tot mai mulți românii ajung la granița dintre Statele Unite și Mexic, exploatând invazia Rusiei în Ucrainei și solicitând azil pe motiv că armata lui Putin invadează România, dezvăluie surse apropiate de publicația americană conservatoare Breitbart News.

Cetățenii români, precum și unii ruși, care încearcă să intre în SUA folosind frontiera sudică unde speră că autoritățile americane îi vor supune așa-numitei politici catch and release, care se referă la practica oficială de eliberare a unui solicitant de azil/imigrant ilegal în comunitățile americane în timp ce așteaptă să fie audiat de tribunalele ce se ocupă de cazurile de imigrare. Această practică este o alternativă la menținerea lor în centrele de detenție pentru imigranți.

„O familie de șase membri a apărut săptămâna trecută, susținând că Putin invadează România”, scrie Breitbart News. „Se pare că sunt pregătiți. Au pașapoarte și certificate de naștere, când de obicei migranții nu au nimic din toate astea la ei.”

„Ei vor calea rapidă către imigrație”, a spus o sursă pentru publicație. Cel puțin în ultimul an, tot mai mulți românii au ajuns la graniță.

În general, imigranții cărora agențiile americane din domeniul imigrației le permit să rămână în libertate în așteptarea audierilor sunt cei considerați cu risc scăzut, cum ar fi copii, familii și solicitanți de azil.

Wall Street Journal scrie că brazilienii încearcă să folosească rețeaua Catch and Release creând „familii false” și folosind copiii ca bilete de intrare în SUA.

„Copiii sunt o garanție că poți intra aici, parcă ar fi vize”, a spus un imigrant ilegal care s-a reinstalat în Massachusetts.

Breitbart News l-a citat pe congresmanul Darrell Issa (California), care s-a aflat în fruntea unei delegații republicane la granița de sud în urmă cu câteva săptămâni, și care a declarat că „evident, nu există nicio teamă credibilă în România.”

Este dificil de precizat câți anume dintre românii ajunși la granița de sud a Americii au solicitat azil în mod oficial pretinzând că fug din calea războiului declanșat de Putin în Ucraina. Cert este că, având în vedere statutul României de membru UE și NATO, precum și de lipsa unei amenințări directe la adresa țării noastre din partea Rusiei în acest moment, cererile lor de a primi statut legal în Statele Unite sunt foarte reduse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#sua azil romani mexic razboi ucraina , #SUA