Noul an universitar începe luni, 26 septembrie. Sistemul în care studenții vor merge la cursuri

Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 21:55
17664 citiri
Noul an universitar începe luni, 26 septembrie. Sistemul în care studenții vor merge la cursuri
Universităţile decid dacă vor să facă jumătate de cursuri din faţa calculatorului FOTO: Unsplash.com

Mulți studenți se reîntorc la cursuri începând de luni, 26 septembrie. Anul acesta, universităţile sunt cele care pot să decidă dacă vor sau nu să facă jumătate din cursuri online.

În vară, agenția care asigură standardele în învățământul superior, ARACIS, a aprobat standardele pentru predarea online în universități.

În acest sens, instituția a stabilit că, la ciclul de licență, până la 50% din cursuri și 25% din activitățile practice pot fi online, iar la master și studii doctorale – maxim 60% online pentru activități de învățare-predare, maxim 35% pentru activități practice și cercetare.

Ce au decis decis universitățile

Universitatea din București a decis, săptămâna aceasta, că activitățile online, la nivel de licență, nu trebuie să depășească 25% din totalul activităților.

La Iași, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” a anunțat că activitățile vor fi integral față în față, la nivel de licență.

Academia de Studii Economice din Capitală a anunțat, pe site-ul propriu, că în anul universitar 2022-2023, organizarea și desfășurarea activităților didactice se va realiza cu prezența în campus.

Ce spun studenții

Studenţii care fac și cursuri online sunt fericiți că nu mai pierd timp în trafic și pot să păstreze actualul job, iar universitățile se bucură și ele că pot să economisească și să aibă facturi mai mici în această iarnă.

Unele facultăți vor face ore cu prezență fizică în proporție de 100%

Nu în orice facultate se vor putea face cursuri online. Facultăţile de Medicină și Politehnică din București au anunțat că vor face cursuri cu prezență fizică în proporție de 100%.

Totodată, Facultățile de Biologie, Chimie, Drept, Economie și Administrarea Afacerilor, respectiv Educație Fizică și Sport vor avea 0% activități online, la ciclul de licență.

50% cursuri online la unele facultăți

La polul opus este Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, unde ponderea maximă a activităților online este de 50% pentru cursuri și 25% pentru seminar și laborator/lucrări practice. 50% dintre cursuri se pot desfășura online și la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, dar acolo toate activitățile practice și aproape toate seminariile vor fi față în față.

Lucrările practice vor fi 10% online

O situație notabilă este cea a Facultății de Teologie Ortodoxă. La aceasta, potrivit datelor furnizate de UAIC, toate activitățile de curs și seminar vor fi față în față, dar cele de laborator/lucrări practice vor fi 10% online.

Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
#studenti, #cursuri, #online, #fizice, #an universitar , #studenti
Comentarii