Ponta: STS nu e al lui Basescu, ca n-a venit de acasa cu el. Blaga vroia asta cand era ministru

Luni, 03 Februarie 2014, ora 18:35 2241 citiri

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, luni, intentia PDL de a sesiza CCR in legatura cu proiectul legislativ al PSD de mutare a STS in subordinea MAI, amintind ca presedintele democrat-liberal, Vasile Blaga, a sustinut aceasta masura in perioada in care era ministru de Interne.

"Nici nu au vazut legea si o contesta la Curtea Constitutionala? Credeam si eu ca s-au mai desteptat in ultimul timp. Adica, ce o sa spuna domnul Blaga? Ca nu e bine la MAI? Cand era ministru de Interne, asta spunea, ca STS trebuie sa fie la Ministerul de Interne.

Tocmai speram sa iasa din penibil dupa ce au scapat de madam Udrea, dar vad ca inca nu s-au trezit. Ce sa conteste? Au vazut vreun proiect ca sa-l conteste?", a spus premierul.

Proiect al PSD: STS trece in subordinea MAI, seful sau e numit de premier

Totodata, Victor Ponta a fost intrebat daca directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, va fi inlocuit din functie, raspunzand ironic: "Nu, o sa stea inca 100 de ani in functie".

"Aceste institutii nu sunt ale domnului Basescu, ca nu a venit domnul Basescu de acasa cu STS, sunt ale acestei tari", a afirmat premierul.

Proiectul de lege prin care PSD trece STS la MAI: Iata ce prevede si in ce se transforma Serviciul

Anterior, tot luni, Ponta l-a acuzat pe Traian Basescu ca il protejeaza pe seful STS, Marcel Opris, afirmand ca presedintele il sustine pe acesta, in timp ce PSD il sustine pe Raed Arafat, iar oamenii "decid in cine au mai multa incredere - in Opris sau in Arafat".

Parlamentarii USL au depus, luni, la Camera Deputatilor, un proiect de lege potrivit caruia STS trece in subordinea MAI, iar seful Serviciului este numit de prim-ministru. Proiectul este elaborat doar de PSD, dar depus de USL la Camera.

Ponta: Basescu nu are curajul sa-i ceara demisia lui Opris sau e santajat. STS sa treaca la MAI

Ponta: Basescu il sustine Opris, PSD pe Raed Arafat. Oamenii decid in cine au incredere

Astfel, potrivit proiectului, STS se organizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul MAI, cu personalitate juridica, condus de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiti prin decizia prim-ministrului.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a spus luni ca social-democratii strang semnaturi pentru depunerea proiectului privind STS. Totodata, el a spus ca initiativa legislativa nu va avea nevoie de avizul CSAT, ci de cel al Guvernului si al Consiliului Legislativ.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News