Consumul regulat al unui aliment, schimbări remarcabile: Benefic pentru ficat și creșterea duratei de viață VIDEO

Sambata, 27 August 2022, ora 01:18
12520 citiri
Consumul regulat al unui aliment, schimbări remarcabile: Benefic pentru ficat și creșterea duratei de viață VIDEO
Strgurii mâncați frecvent aduce mari beneficii pentru sănătate FOTO: Food magazine

În mai multe studiii recente publicate în revistele Foods și Food & Function, oamenii de știință au arătat că, consumul regulat al unui aliment are un impact ”remarcabil” asupra sănătății și duratei de viață al oamenilor. Cercetările au demonstrat că includerea strugurilor în dietă, în mod frecvent, reduce semnificativ boala ficatului gras și mărește longevitatea.

Echipa de cercetare a fost condusă, în studiu publicat în Food & Function, de dr. John Pezzuto de la Universitatea Western New England din Springfiled, Massachusetts, Statele Unite, potrivit Sci Tech Daily.

Pezzuto a fost deosebit de umit de rezultatele cercetării. ”Cu toții am auzit de zicala ”Ești ceea ce mănânci”, care este evident adevărată. Dar aceste studiii efectuate adaugă o dimensiune cu totul nouă acestei vorbe vechi.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

Nu numai că alimentele sunt convertite în organele interne ale corpului nostru, dar, așa cum arată analiza noastră cu struguri incluși în dietă, ne schimbă de fapt expresia genetică. Este cu adevărat remarcabil”, a spus expertul.

Care este efectul acestei modificări a expresiei genelor umane? După cum se arată în lucrare, ficatul gras este prevenit sau îmbunătățit. Această boală afectează aproximativ 25% din populația lumii și poate duce în cele din urmă la efecte nefavorabile sănătății, inclusiv cancer hepatic.

Nu numai expresia genelor este schimbată după consumul de struguri, dar și metabolismul este modificat în bine. Un alt aspect important al studiului arată că strugurii au capacitatea de a spori durata de viață, întârziind moartea naturală.

Un aliment pe zi este miraculos pentru sănătate: Ține doctorul departe, spun experții din Australia

Pezzuto a observat că cea mai bună estimare privind creșterea longevității oamenilor, ar fi de 4-5 ani. Cercetătorii au mai descoperit că, consumul regulat de struguri are efecte pozitive asupra comportamentului și funcției cognitive a creierului.

Alte studii evidențiază efectele pozitive ale consumului de struguri, precum sănătatea inimii și micșorarea colesterolului rău și a riscului de boli cardiace.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#struguri beneficii, #struguri sanatate, #ficat gras, #longevitate, #dieta struguri, #reducere risc boli inima, #sanatate inima , #stiri sanatate