Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Structură monstruoasă descoperită în adâncurile oceanului: Turnuri uriașe cât un bloc cu 3 etaje VIDEO

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 01:23
49563 citiri
Structură monstruoasă descoperită în adâncurile oceanului: Turnuri uriașe cât un bloc cu 3 etaje VIDEO
Structuri gigantice descoperite pe fundul Oceanului Pacific FOTO: Science Alert

O echipă de oameni de știință condusă de oceanograful Jill McDermott de la Universitatea Lehigh din Bethlehem, care a publicat un studiu în revista Proceedings of the National Academy of Sciences din Statele Unite, a descoperit cu ajutorul unor vehicule subacvatice niște structuri monstruoase în adâncurile Oceanului Pacific. Experții au observat niște turnuri ca niște șeminee, cu înălțimea unor clădiri de trei etaje, care dispun de niște orificii hidrotermale întunecate.

Orificiile de ventilație din interiorul Pământului au fost văzute în zona denumită East Pacific Rise, care se întinde în Golful California, acolo unde gurile hidrotermale găzduiesc unele dintre cele mai fascinante ecosisteme de pe Pământ, potrivit Science Alert.

În total, zona descoperită acoperă o suprafață similară unui teren de fotbal, iar apropierea sa de o falie arată că este controlată de activitatea tectonică din interiorul planetei noastre.

Baterie revoluționară pentru mașini electrice, premieră mondială: Autonomie de peste 600 de kilometri și reîncărcare în 15 minute VIDEO

Câmpul masiv de orificii hidrotermale din adâncurile întunecate ale Oceanului Pacific de Est este cel mai fierbinte și cel mai mare descoperit până acum în regiune. Este situat într-un loc unde oamenii de știință nu se așteptau să descopere aceste orificii de aerisire active.

Descoperirea ar putea avea un impact semnificativ asupra înțelegerii noastre asupra sistemelor de ventilație și a rolului pe care acestea le joacă în ecosistemele oceanice.

Câmpul a fost descoperit de o echipă de oameni de știință care a folosit vehicule subacvatice autonome pentru a cartografia fundul oceanului, la adâncimi imposibile pentru exploratorii umani.

În imaginile obținute de la AUV Sentry al Woods Hole Oceanopraphic Institutions, echipa a văzut o regiune cu turle uriașe, cu o înălțime uriașă cât o clădire cu 3 etaje, aflată la adâncimi de 2.560 de metri.

Pericol pe plajele din Europa: Cei mai rapizi rechini din lume văzuți în premieră, după 10 ani VIDEO

”Am fost uimiți nu numai pentru că acest câmp a fost foarte activ, dar este foarte mare ca suprafață și are o temperatură mai fierbinte decât oricare alt câmp hidrotermal cunoscut de-a lungul zonei East Pacific Rise, care a fost studiat în ultimii 30 de ani”, a spus geologul Daniel Fornari.

Studiul arată că în preajma acestor orificii hidrotermale temperatura era de 368 de grade Celsius, ajungând chiar la 437 de grade Celsius.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#structuri misterioase subacvatice, #izvoare hidrotermale, #fundul oceanului, #adancurile oceanului, #Oceanul Pacific , #descoperire