Descoperire care avertizează oamenii: Cel mai mare dușman al inimii, un factor de risc independent

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 04:00
14909 citiri
Descoperire care avertizează oamenii: Cel mai mare dușman al inimii, un factor de risc independent
Stresul psihologic un factor de risc dăunător pentru inimă FOTO: Wikipedia

Un nou studiu realizat de către oamenii de știință de la Spitalul general din Massachusetts, Statele Unite a descoperit probabil cel mai mare dușman al inimii, un factor de risc independent, care poate produce atacuri de cord. Acesta este stresul psihologic și el poate fi mai dăunător pentru sănătatea miocardului decât elementele tradiționale precum hipertensiunea arterială, colesterolul mărit sau obezitatea.

Analiza recentă a evaluat starea de sănătate a 918 pacienți, care sufereau de boli de cardiace stabile, pentru a vedea cum reacțiobnează organismul lor la stres fizic și mintal, potrivit India Times.

Participanții au fost supuși unor teste de stres fizic și psihic standardizate, pentru a observa dacă inima lor a dezvoltat ischemie miocardică, care poate fi un declanșator de evenimente cardiovasculare.

Noile descoperiri întăresc rezultatele unui studiu anterior, care a evaluat relația dintre factorii de risc și bolile de inimă la 24.767 de pacienți din 52 de țări. S-a constatat că pacienții care au experimentat un nivel ridicat de stres psihologic în cursul anului premergător intrării în cadrul studiului, au avut de două ori mai multe șanse să sufere un atac de cord, într-o perioadă medie de 5 ani cât au fost urmăriți.

Studiul a arătat că ”stresul psihologic este un factor de risc independent privind atacurile de cord, similar în efecte dăunătoare pentru inimă cu riscurile cardiovasculare prezente mai frecvent”, a spus dr. Michael Osborne de la Spitalul general din Massachusetts, Statele Unite.

Extincția în masă a început pe Pământ, anunță savanții din America. Când au avut loc celelalte cinci VIDEO

Dar cum rămâne cu efectele stresul psihoilogic asupra persoanelor ale căror inimi sunt sănătoase? Stresul psihologic vine sub mai multe forme. Poate apărea, în mod acut, cauzat de incidente precum pierderea locului de muncă, moartea unei persoane dragi sau distrugerea casei într-un dezastru natural.

Echipa de medici a constatat că medicina modernă neglijează un pericol extrem de imporatnt pentru sănătatea inimii și anume stresul psihologic.

Astfel, s-a observat că o cascadă de reacții la stres provoacă inflamație în artere, favorizează coagularea sângelui și afectează funcția vaselor de sânge, toate astea putând duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Don’t Look Up! NASA avertizează că 5 asteorizi se îndreaptă în direcția Pământului în ianuarie 2022 VIDEO

Printre măsurile de eliminare a stresului psihologic, medicii au enumerat meditația, yoga, precum și una dointre cele mai bune metode, exercițiiile fizice, care ajută la atenuarea acestui simptom foarte periculos pentru inimă.

În plus, experții au spus că un somn de 7-8 ore, în continuu, este o altă măsură care poate elimina stresul psihologic, precum și evitarea expunerii, de dinainte de culcare, la ecrane cu lumină albastră, precum smartphone-uri și calculatoare.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#stres inima, #atac cord, #atac cord stres, #atac cord cauze, #stres sanatate, #boli cardiovasculare , #descoperire