Stațiunea montană unde ninge continuu de zece zile. Stratul de zăpadă a ajuns la șapte metri VIDEO

Marti, 16 Ianuarie 2024, ora 14:10
9635 citiri
Stațiunea montană unde ninge continuu de zece zile. Stratul de zăpadă a ajuns la șapte metri VIDEO
Aproape o mie de turiști au rămas blocați în stațiune din cauza condițiilor meteo FOTO captură video

Aproximativ 1.000 de turişti au rămas blocaţi într-un sat de vacanţă izolat după ce regiunea Xinjiang, din nord-vestul Chinei, a fost afectată puternic de avalanşe, zăpada având deja câţiva metri înălţime, iar vremea capricioasă împiedicând evacuarea. În unele zone ninge neîntrerupt de zece zile, a relatat marţi televiziunea de stat, scrie Reuters.

Accesul rutier către satul Hemu, o destinaţie pitorească situată în apropierea graniţelor cu Kazahstan, Rusia şi Mongolia, unde turiştii au rămas blocaţi, este întrerupt de câteva zile din cauza avalanşelor. Satul este situat în prefectura Altay din Xinjiang, unde în unele zone ninge încontinuu de 10 zile, a precizat televiziunea.

Ninsorile abundente au declanşat zeci de avalanşe de-a lungul unor porţiuni mari ale autostrăzii din munţii Altay care duce spre zona pitorească Kanas, iar unii turişti au fost ridicaţi cu elicopterul pentru a fi puşi în siguranţă, a relatat în weekend presa de stat chineză.

Zăpada adusă de avalanşe ajunge până la şapte metri înălţime în unele părţi şi, în multe dintre ele, era mai înaltă decât echipamentul de deszăpezire, a precizat CCTV.

Lucrările de curăţare a tronsonului de 50 de kilometri de drum îngropat au început în urmă cu o săptămână.

Complicând munca de salvare şi de îndepărtare a zăpezii, pietre, resturi şi crengi de copaci sunt amestecate în zăpadă, fiind rupte în urma avalanşelor care au avut loc pe versanţii cu păduri de pini şi mesteceni şi făcând inutile vehiculele de deszăpezire clasice, aşa că salvatorii au recurs la lopeţi şi excavatoare.

Întrucât vremea se schimbă rapid în zona muntoasă, intervalul de timp pentru operarea misiunilor de aprovizionare a fost şi el limitat. Un elicopter militar care trebuia să trimită provizii - cum ar fi făină şi combustibil - în satul Hemu a fost întârziat marţi dimineaţă, potrivit CCTV.

Autorităţile de gestionare a autostrăzilor din Altay au declarat că au trimis 53 de persoane şi 31 de maşini şi echipamente pentru lucrările de salvare şi ajutorare.

"Această situaţie de avalanşă este relativ specială, am mai văzut astfel de ninsori abundente înainte, dar nu am văzut o frecvenţă atât de mare a avalanşelor", a declarat şeful biroului de gestionare a autostrăzilor, Zhao Jinsheng, pentru CCTV.

Zhao a mai declarat că se aşteaptă ca lucrările de deszăpezire pentru a restabili accesul spre satul Hemu să continue o perioadă de timp, din cauza volumului mare de zăpadă de pe ultimii patru kilometri de drum afectaţi de avalanșe.

Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Acuzaţiile de spionaj venite dinspre Berlin, după ce săptămâna aceasta 4 cetățeni germani au fost arestați cu suspiciunea că ar fi lucrat în contul serviciilor secrete chineze, au fost...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#strat zapada, #ninsori, #turisti, #China , #stiri vacanta