Zoe Petre a fost inmormantata cu onoruri militare

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 17:15
3913 citiri
Zoe Petre a fost inmormantata cu onoruri militare
Foto: Arhiva Hepta.ro

Zoe Petre, istoric si fost consilier prezidential, a fost inmormantata luni cu onoruri militare la Cimitirul Bellu.

Slujba de inmormantare a fost oficiata la Capela Cimitirului Bellu, fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si profesorul Vlad Nistor omagiind personalitatea academica si politica a acesteia.

Academicianul Razvan Theodorescu a caracterizat-o pe Zoe Petre drept "un om de o atitudine ireprosabila".

"Am pierdut pe unul dintre cei mai straluciti istorici cu o opera restransa, dar extrem de importanta, un om de o atitudine ireprosabila, o colega veche si, desi s-a intamplat in viata sa fim pe pozitii diametral opuse politic, am ramas foarte buni prieteni si disparitia ei este o rana profunda pentru intreaga noastra generatie", a declarat academicianul.

Si Constantin Balaceanu-Stolnici a vorbit despre cea care a fost Zoe Petre.

"Ea era in alt partid, eu in altul, dar faceam politica de dreapta. A fost o persoana serioasa, un model si un mare istoric. Si pentru asta o apreciez si pentru asta am venit aici", a spus academicianul.

Europarlamentarul Norica Nicolai si-a exprimat regretul pentru pierderea "unuia dintre cei mai solizi oameni din politica romaneasca". "Zoe e unul din cei mai solizi oameni din politica romaneasca. Un om elegant, discret, formidabil intelectual, care s-a dus. As putea spune ca am fost prietene in perioada aceea 1996 - 2000. Am lucrat mult impreuna si dupa aceea tot timpul ne-am vazut, am colaborat in diverse proiecte", a spus Norica Nicolai.

Printre sutele de persoane care au venit sa-si ia ramas bun de la cea care a fost Zoe Petre s-au numarat: presedintele ICR, Liliana Turoiu, consilierul prezidential Laurentiu Mihai Stefan, Radu F. Alexandru, Radu Calin Cristea, Radu Boroianu, profesorul Florin Turcanu, fostii consilieri prezidentiali Catalin Harnagea si Dorin Marian.

Au depus coroane de flori presedintele Klaus Iohannis, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, seful Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu si MAE.

Zoe Petre, istoric si fost consilier prezidential, s-a stins din viata pe 1 septembrie, in spital, unde se afla de cateva zile.

La 1 decembrie 1996, Zoe Petre a fost numita in functia de consilier prezidential pe probleme de politica interna si externa al presedintelui Emil Constantinescu si coordonator al Departamentului de Politici Publice al Presedintiei Romaniei. A indeplinit aceasta functie pana la data de 21 decembrie 2000.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Zoe Petre inmormantata, #Zoe Petre inmormantare, #Zoe Petre murit , #inmormantare