Zentiva doneaza spitalelor si cabinetelor medicale 3.600 de litri de gel dezinfectant

Comunicat de presa
Luni, 11 Mai 2020, ora 13:14
11072 citiri
Zentiva doneaza spitalelor si cabinetelor medicale 3.600 de litri de gel dezinfectant

Zentiva Romania, cel mai mare producator de medicamente generice cu prescriptie in volume vandute din Romania, a produs 3.600 de litri de dezinfectanti (gel pentru maini), care vor fi donati unitatilor medicale publice, spitalelor si cabinetelor medicale de pe intreg teritoriul tarii.

Donatia de dezinfectanti se adauga celor peste 130.000 de echipamente de protectie distribuite catre mai mult de 200 de spitale si cabinete medicale individuale.

Compania si-a adaptat productia si a dezvoltat un proiect special pentru a putea realiza in mod exceptional lotul de igienizanti de maini. Astfel, in timpul record de 4 saptamani, trecand prin etapele de testare, adaptare a liniei de productie, aprobari si finalizarea productiei, cei 3.600 de litri de dezinfectant au plecat cu titlu de donatie pentru a ajuta medicii si asistentele sa se protejeze.

Pana la finalul lunii aprilie au fost donate urmatoarele tipuri de materiale: masti, manusi de unica folosinta, botosi, viziere, capeline, combinezoane, covorase si solutie biocida. Aceste materiale au fost distribuite in spitale, beneficiind de ele peste 7.200 de cadre medicale din linia intai.

"Continuam sa sprijinim sistemul romanesc de sanatate si corpul medical cu materiale indispensabile in aceasta perioada.

Protejarea medicilor trebuie sa fie prioritatea zero a tuturor! Cu ajutorul lor vom putea primi ingrijirea necesara in pandemie.

Nu trebuie sa uitam de medicii care asigura continuitatea asistentei medicale pacientilor cu afectiuni curente, cronice si cu urgente medicale.

De aceea, donatiile noastre merg catre un numar extins de spitale, precum si catre medicii de familie, aflati in egala masura in prima linie. Le suntem recunoscatori tuturor si ii asiguram de respectul si sprijinul nostru", a declarat Simona Cocos, directorul general Zentiva Romania si Moldova.

Zentiva SA este liderul in volume vandute al pietei de medicamente generice din Romania, cu o cota de piata de 16,2% in 2019 (conform IQVIA Dec. 2019).

Despre Zentiva

Zentiva Romania este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa. Grupul detine unitati de productie la Bucuresti si la Praga. Fabrica Zentiva din Romania functioneaza neintrerupt din 1962, de la fondarea sa. In prezent, Zentiva Romania este cel mai mare producator de generice cu prescriptie de pe plan local, in volume vandute.

Alaturi de echipa dedicata de peste 4000 de persoane si reteaua noastra de fabrici - inclusiv fabricile emblematice din Praga si Bucuresti - ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la asistenta medicala. Lucram in parteneriat cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Zentiva donatii spitale coronavirus , #vesti bune