Zece trenuri au avut intarzieri de peste opt ore, la Brasov

Vineri, 28 August 2009, ora 13:40917 citiri
Zece trenuri au avut intarzieri de peste opt ore, la Brasov
Foto: Arhiva

Zece trenuri au acumulat intarzieri de peste opt ore in Gara Brasov, dupa ce un redresor al instalatiei de ghidare a traficului feroviar s-a defectat, iar bateria de rezerva nu a functionat.

Defectiunea a intervenit joi seara, in jurul orei 22.30, lucratorii de la CFR lucrand intreaga noapte pentru remedierea acesteia, dar circulatia a fost reluata de abia in jurul orei 6.00, astfel ca intarzierile au totalizat, pentru unele trenuri mai bine de opt ore.

Directorul CFR Infrastructura, din cadrul Regionalei CFR Brasov a declarat ca procedura de schimbare a macazelor s-a desfasurat manual intreaga noapte, dar nu s-a putut reduce foarte mult intarzierea trenurilor.

"S-a produs o avarie la alimentarea cu energie electrica. A cazut un redresor, iar bateria de rezerva a ramas si ea fara curent, toate operatiile trebuind sa fie executate manual. Defectiunea a intervenit la ora 22.30, circulatia reluandu-se de abia dimineata la ora 6.00", a declarat Costache Nicolau.

Directorul CFR Infrastructura Regionala Brasov a precizat ca, desi defectiunea s-a produs in Gara Brasov, au fost afectate si celelalte gari datorita intarzierilor, dar ca circulatia nu a fost blocata total, ci doar s-a desfasurat cu mare greutate.

"Circulatia s-a desfasurat foarte greu, pentru ca a trebuit ca schimbarea macazurilor sa se faca manual. Normal, schimbarea se facea cu doar doi oameni, pentru ca functionau sistemele, dar acum a trebuit sa chemam de acasa 16 oameni pentru ca sa se poata circula", a mai spus Nicolau.

In cursul zilei de vineri este asteptata sosirea la Brasov a unei echipe de specialisti de la Bucuresti care vor trebui sa gaseasca cauza producerii avariei, cu siguranta fiind vorba despre cauze tehnice si nu datorate unor erori umane.

Directorul CFR Infrastructura din Regionala Brasov a mai spus ca s-a declansat si o ancheta interna pentru a fi stabilite cauzele avariei, dar si pentru a fi stabilite cu exactitate numarul de trenuri afectate si numarul de minute d eintarziere acumulate.

Circulatia trenurilor a intrat in normal de abia vineri spre pranz, cand intarzierile trenurilor care au tranzitat Gara Brasov mai totalizau 10-15 minute.