Vlad Moisescu si Costin Berevoianu, retinuti

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 18:33
5908 citiri
Vlad Moisescu si Costin Berevoianu, retinuti
Foto: Ziare.com

Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu si fostul sef al Regiei de apa-canal a Capitalei, Costin Berevoianu, au fost retinuti, joi seara, de DNA Prahova.

Pe numele celor doi au fost emise mandate de retinere pentru 24 de ore. Acestia sunt acuzati de trafic de influenta si au fost audiati joi la sediul DNA Prahova in dosarul Apa Nova Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au ridicat, joi, mai multe documente de la Apa Nova si Primaria Sectorului 1, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societatii. De asemenea, au fost facute perchezitii si la cinci locuinte si sedii de firme care au legatura cu faptele vizate.

Procurorii fac cercetari pentru trafic de influenta si cumparare de influenta in cazul Apa Nova

Si omul de afaceri Ovidiu Semenescu, care a fost audiat joi la DNA Ploiesti in acelasi dosar, a fost retinut in cursul serii.

Dosarul se refera la infractiuni de trafic de influenta si cumparare de influenta si vizeaza fapte comise in perioada 2008-2015 de catre persoane din administratia publica locala, respectiv de la Primaria Capitalei si de la Primaria sectorului 1, dar si de catre reprezentanti ai Apa Nova, in urma carora a fost crescut, in mod nejustificat, pretul serviciului de furnizare a serviciilor de apa si canalizare in Bucuresti.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsica Chiru, a sustinut ca procurorii DNA au cerut "anumite contracte pentru perioada 2008-2015" si a adaugat, referitor la contractul de concesiune pentru servicii de furnizare apa si canalizare in Bucuresti, ca acesta a fost "facut in toata transparenta", arata Mediafax.

"In ceea ce ne priveste nu am fost anuntati in legatura cu nicio audiere a vreunei persoane din cadrul Apa Nova Bucuresti. Nu se fac verificari in birouri, domnii au fost invitati intr-una din salile de intalniri din sediu si asteapta sa li se puna la dispozitie documentele", a afirmat Epsica Chiru.

Intrebat daca fostul sef al Regiei de Apa-Canal a Capitalei Costin Berevoianu are legatura cu contractul de concesiune apa-canal, el a raspuns: "A fost un contract de concesiune care a fost facut in toata transparenta, sub consultanta International Finance Corporation, care face parte din grupul Bancii Mondiale".

Epsica Chiru a precizat Berevoianu a fost directorul general al predecesorului Apa Nova, respectiv Regia Generala de Apa Bucuresti, si care la vremea respectiva a fost alaturi de persoane din conducerea municipiului Bucuresti in Comitetul de pilotaj.

De asemenea, intrebat daca in ultimii opt ani Berevoianu a mai avut legatura cu Apa Nova, el a spus: "Din cate stiu eu, numai daca presupunem o legatura ipotetica, in sensul ca dansul a fost consilierul primarului general pentru probleme de utilitati publice, Apa Nova fiind una dintre utilitatile publice din Bucuresti".

Costin Berevoianu a fost sef al Regiei de apa-canal a Capitalei, inainte de concesionarea acestui serviciu catre compania franceza Veolia, iar ulterior a fost consilier al primarului general Sorin Oprescu si reprezentant in Consiliul de Administratie al RADET.

Dupa concesionarea serviciilor de apa si canal, Berevoianu a ocupat functii de conducere in cadrul Apa Nova.

Costin Berevoianu, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, are 13 terenuri, 11 locuinte, un ponton la Tulcea, unde are si casa de vacanta, trei firme si actiuni de peste 350.000 de lei, iar multe dintre proprietati sunt detinute impreuna cu Valentin Feodorov, actionar la Iridex Group, potrivit ultimei sale declaratii de avere.

Vlad Moisescu este cercetat in dosarul primarului suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, aflat sub control judiciar, privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care acestia ar fi primit "comisioane" de 10% din valoarea contractelor incheiate. In acest caz mai sunt cercetati consiliera personala a lui Chiliman, Ioana Costescu, si consilierul local al Sectorului 1 Ion Brad.

Compania Apa Nova face parte din grupul Veolia si furnizeaza servicii de alimentare cu apa si canalizare in Bucuresti si in alte orase mari din tara, intre care municipiul Ploiesti.

Apa Nova a incheiat, in anul 2000, un contract de concesiune pentru servicii de furnizare apa si canalizare in municipiul Bucuresti, contract valabil pe o perioada de 25 de ani.

Potrivit site-ului companiei, actionarii societatii Apa Nova Bucuresti sunt Municipiul Bucuresti, care detine 16,31% din capitalul societatii, Veolia Eau-Compagnie Generale Des Eaux, cu 73,69%, si salariatii societatii, prin Asociatia ESOP, cu 10%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vlad Moisescu retinut, #Costin Berevoianu retinut, #Moisescu dosar Apa Nova , #DNA