Vlad Moisescu, fostul trezorier PNL, la DNA pentru perchezitiile informatice in dosarul Chiliman

Marti, 28 Iulie 2015, ora 12:30
2159 citiri
Vlad Moisescu, fostul trezorier PNL, la DNA pentru perchezitiile informatice in dosarul Chiliman
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, urmarit penal in cauza care il vizeaza si pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a prezentat, marti, la sediul central al DNA pentru a asista la perchezitia informatica efectuata de specialistii acestei structuri.

Dosarul care il vizeaza pe Moisescu este instrumentat de DNA Ploiesti, insa perchezitia informatica are loc la sediul central al DNA, intrucat aici exista aparatura necesara verificarii dispozitivelor ridicate de procurori in urma perchezitiilor din cursul lunii iunie, au afirmat surse judiciare.

Vlad Moisescu este urmarit penal sub control judiciar pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta in forma continuata intr-o cauza conexata la dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

In aceeasi cauza sunt vizati primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, consilierul personal al acestuia, Ioana Costescu, si consilierul local de la sectorul 1 Ion Brad.

Potrivit DNA, inca din 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, compus din acesta, Ioana Costescu, Andrei Chiliman si Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie si asimilate acestora, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare, de la agentii economici favorizati in castigarea procedurilor de achizitie publica, pe parcursul derularii contractelor incheiate cu administratia locala.

"Suspectul Moisescu coordona grupul infractional, solicita si incasa comisioanele respectiv dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, suspectii Costescu si Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar inculpatul Andrei Chiliman, prin prisma atributiilor conferite de functia sa, garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si ulterior, pe parcursul derularii acestora. Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale, in modalitatea descrisa mai sus, au fost impartiti intre suspectii Moisescu, Costescu, Brad, Chiliman si filiala unui partid politic, in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% partidul respectiv - filiala sector 1", sustin procurorii.

DNA arata ca diferenta de 15% a fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.

"Concret, grupul infractional a obtinut de la reprezentantii a doua societati comerciale, beneficiare a unor contracte de lucrari publice (lucrari de reabilitare termica a blocurilor de locuinte din sectorul 1 al municipiului Bucuresti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrarilor prin diriginti de santier), sumele de 300.000 lei, respectiv 38.481.488 lei. Aceasta din urma suma de bani a reprezentat un procent de 10% din platile efectuate de catre Primaria sectorului 1 Bucuresti catre firma respectiva, in perioada 2007 - 2014, in baza contractelor incheiate cu institutia publica mentionata", au mai retinut anchetatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vlad Moisescu DNA, #perchezitii Vlad Moisescu , #DNA