Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Interlopul Viorel Gongoi, unchiul lui Emi Pian, reținut de DIICOT. Rețeaua "taxelor de protecție" impuse constructorilor în centrul Bucureștiului VIDEO UPDATE

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 17:11
9571 citiri
Interlopul Viorel Gongoi, unchiul lui Emi Pian, reținut de DIICOT. Rețeaua "taxelor de protecție" impuse constructorilor în centrul Bucureștiului VIDEO UPDATE
Viorel Gongoi este unul dintre interlopii temuți din București FOTO Facebook

Conform unor surse judiciare, acesta trimitea membrii grupării sale la diverse șantiere, iar aceștia șantajau dezvoltatorii imobiliari.

UPDATE. Viorel Gongoi a fost reținut urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. Alte patru persoane umrează să ajungă în fața judecătorilor.

Conform unor surse judiciare, gruparea lui Viorel Gongoi se ocupa de amenințări privind imposibilitatea finalizării construcției ori amenințări cu privire la agresiuni fizice asupra dezvoltatorilor, a membrilor familiei sale sau angajatilor.

Taxele de preotecția variau între 500 și 1000 euro.

Viorel Gongoi este unchiul interlopului Emi Pian, ucis în vara anului 2020 în urma unei partide de barbut, în cartierul bucureștean Giulești.

Dezvoltatorii erau oameni potenți financiar, aveau șantiere în zona de nord a Capitalei.

Gongoi este cunoscut ca fiind fiul vrăjitoarei Mama Omida. În 2020, el l-a amenințat pe fostul ministru de Interne, Marcel Vela.

Marți, 9 noiembrie, polițiști ai Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu procurori din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au efectuat trei percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Prahova într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj.

”În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, pe raza municipiului București, în vederea comiterii infracțiunii de șantaj, respectiv, în scopul determinării prin constrângere a victimelor, dezvoltatori imobiliari, la plata unor sume de bani pretinse de membrii grupării drept ”de taxă de protecție”.

Pe parcursul cercetării penale, s-a stabilit faptul că fiecare membru avea un rol bine stabilit, puterea de decizie aparținându-i liderului grupării, personaj notoriu în mediul infracțional.

Astfel, liderul direcționa ceilalți membri ai grupului la șantierul victimei pentru abordarea acesteia în moduri intimidatoare.

Totodată, cu ocazia incursiunii, membrii grupului infracțional îi puneau în vedere dezvoltatorului imobiliar să se prezinte la liderul grupării pentru a discuta. În cadrul întâlnirii, acesta, folosind diverse tehnici de presiune și intimidare, solicita victimei o sumă de bani pentru a-i permite să continue lucrările de construcție”, arată DIICOT.

În cazul în care dezvoltatorul imobiliar refuza să se întâlnească cu liderul ori nu accepta taxa de protecție impusă, membrii grupului infracțional procedau la intensificarea acțiunilor de constrângere prin realizarea de incursiuni la șantierul imobilului și amenințarea angajaților.

În final, de cele mai multe ori, în urma acțiunilor de constrângere,

confruntându-se cu riscul de a nu reuși să finalizeze edificiul dezvoltat, victima era nevoită să se „înțeleagă” cu liderul grupării și să-i remită acestuia ”taxa de protecție” impusă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sumele de 8.000 de lei și 5.500 de euro.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

Cum acționa grupul condus de instructorul de yoga, acuzat că a exploatat sexual opt persoane și a obţinut ilegal 1,4 milioane de euro din această activitate
Cum acționa grupul condus de instructorul de yoga, acuzat că a exploatat sexual opt persoane și a obţinut ilegal 1,4 milioane de euro din această activitate
Un instructor de yoga este acuzat că a recrutat opt victime, pe care le-a exploatat sexual, obţinând astfel 1,4 milioane de euro. În acest caz, joi, au avut loc 13 percheziţii în Bucureşti,...
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
#perchezitii, #Viorel Gongoi, #amenintari, #taxe de protectie, #dezvoltatori imobiliari, #ancheta DIICOT , #clan interlopi
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Are IQ-ul mai mare decit a lui DaraVela.
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5