Violeta Alexandru: "Se verifica situatia in care se afla arhivele Caselor de Pensii din tara"

Vineri, 03 Iulie 2020, ora 23:26
2327 citiri
Violeta Alexandru: "Se verifica situatia in care se afla arhivele Caselor de Pensii din tara"
FOTO: Facebook/Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirma ca a cerut ca dosarele din arhivele Caselor de Pensii sa fie puse in ordine si pastrate lizibile, mentionand ca trebuie facute investitii si pentru digitalizare. Ea spune ca se fac verificari pentru a se vedea in ce situatie sunt acum arhivele institutiilor mentionate. "Am avut toata intelegerea. Nu toate pot fi modernizate peste noapte, ne trebuie investitii, dar un minim bun simt, se poate!", sustine Violeta Alexandru.

"Nu poti gestiona dosarele pensionarilor daca nu le ai asezate si depozitate in ordine in arhiva. Urmatorul pas, dupa ce luam de pe jos (am intalnit cazuri, sigur ca, dupa ce m-am implicat, s-au mai schimbat lucrurile!) si le pastram lizibile, trebuie sa investim in digitalizare. Stiu! Va fi, cu siguranta, mai usor oricarui ministru sa faca, in viitor, urmatorul pas, dupa tot efortul din aceasta perioada", a scris, vineri seara, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Ea a adaugat ca se va recupera "tot ceea ce se poate recupera din carnetele de munca scanate" intr-un contract incheiat inainte sa ajunga la Minister.

"Un contract in care s-ar fi putut face treaba serioasa. Nu s-a facut! Recuperam ceea ce se poate/este utilizabil si macar o parte dintre persoane vor fi scutite de efortul de a recupera si prezenta informatiile necesare din aceste documente. Alaturi de dl Presedinte CNPP, Daniel Baciu am luat decizia sa salvam ceea ce se poate tocmai ca sa scutim oamenii de drumuri inutile", a afirmat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat ca a cerut ordine in dosare si ca se vor face verificari privind situatia arhivelor Caselor de Pensii.

"Cum ai putea identifica si recalcula dosarele celor care au acest drept, dupa o viata de munca, daca nu ai o ordine bine definita in arhiva proprie? Trebuie sa acordam respectul cuvenit celor care au muncit dar si urmasilor acestora; vreau ordine atat in dosarele active cat si in cele pasive. O munca de-o viata nu se calca in picioare! Dupa perioada de restrictii, am revenit in teren.

Se verifica situatia in care se afla arhivele Caselor de Pensii din tara. Dupa ce am cerut sa se puna in ordine. Am avut toata intelegerea. Nu toate pot fi modernizate peste noapte, ne trebuie investitii, dar un minm bun simt, se poate! Trebuie sa se poata! Ma voi asigura ca documentele din dosarele de pensii sunt pastrate in conditii decente si chiar foarte bune. Pana acum au fost verificate Casele Judetene din 3 judete si din sectoarele din Bucuresti. Mergem mai departe!", a subliniat Alexandru.

Ea a postat si doua fotografii, prima infatisand dosare aruncate intr-o gramada, iar cea de-a doua o arhiva ordonata.

Vești bune pentru pensionari. Banii pe luna mai vor veni în avans
Vești bune pentru pensionari. Banii pe luna mai vor veni în avans
Vine minivacanța de 1 mai și Paște, iar pensionarii se întreabă deja ce se va întâmpla cu drepturile lor financiare. Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, 25 aprilie, ca plata...
Site-urile preferate ale românilor pentru cumpărături la prețuri mici, în vizorul ANPC: "Atenție la reducerile neautentice și practicile agresive"
Site-urile preferate ale românilor pentru cumpărături la prețuri mici, în vizorul ANPC: "Atenție la reducerile neautentice și practicile agresive"
Se apropie minivacanța de 1 Mai și Paște și românii sunt dispuși să cheltuie bani și fizic, și online. Motiv pentru Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) de a-i...
#munca, #Violeta Alexandru, #pensie, #casa de pensie, #venituri, #verificari , #eveniment