S-au prescris faptele in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat ca a dat mita un milion de euro

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 20:26
4995 citiri
S-au prescris faptele in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat ca a dat mita un milion de euro
Sorin Ovidiu Vintu FOTO Arhiva personala

Tribunalul Bucuresti a decis luni incetarea procesului penal impotriva omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu in dosarul in care acesta este acuzat ca i-a dat un milion de euro fostului presedinte al Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii, motivul invocat de instanta fiind ca faptele s-au prescris.

"In baza art. 396 alin. 1 si alin. 6 C.pr. pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C. pr .pen. inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului Vintu Sorin Ovidiu, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta prev. de art. 6 ind. 1 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 si art. 5 C.p., ca urmare a implinirii termenului special de prescriptie al raspunderii penale. Ia act ca prin sentinta penala nr. 1960/24.12.2019 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala, definitiva prin decizia penala nr. 1129/29.10.2020 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia I Penala, s-a dispus confiscarea de la numitul Olteanu Bogdan contravaloarea in lei a sumei de 1.000.000 (un milion) euro, remisa acestuia de inculpatul Vintu Sorin Ovidiu. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare", se arata in decizia instantei.

Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in decembrie 2018, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta, fiind acuzat ca i-a dat fostului presedinte al Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu suma de 1 milion de euro, in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Procurorii anticoruptie sustin ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, Sorin Ovidiu Vintu i-a promis si remis lui Bogdan Olteanu, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul promisiunii ca va face demersuri pe langa un inalt demnitar, astfel incat Liviu Mihaiu sa fie numit pe postul de guvernator al Deltei Dunarii.

Potrivit DNA, suma de un milion de euro a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vintu, banii i-au fost remisi lui Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea in sediul PNL.

De asemenea, procurorii arata ca, in toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmarind obtinerea unui mandat de deputat.

In acest context, din dispozitia lui Vintu, Olteanu a beneficiat de consultanta politica pentru campania electorala fara sa achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Bogdan Olteanu a fost trimis in judecata intr-un dosar separat si condamnat definitiv, in octombrie 2020, la 5 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Alianţa Pfizer-BioNTech a fost dată în judecată, joi, 25 aprilie, de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), care acuză că cele două companii i-au încălcat patentele asociate...
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
#Sorin Ovidiu Vintu, #proces, #mita, #milion, #prescriere , #justitie
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Nu se poate sa nu existe vinovati! Deci cine sunt vinovatii pentru
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Pentru ce sunt platiti prokurori cu salarii si pensii nesimtite?