VIDEO Sacali aurii, surprinsi intr-o padure din Tulcea: Filmare cu urletele "deranjante si infricosatoare" ale animalelor

Sambata, 09 Ianuarie 2021, ora 04:006210 citiri
VIDEO Sacali aurii, surprinsi intr-o padure din Tulcea: Filmare cu urletele "deranjante si infricosatoare" ale animalelor
Captura foto

Mai multi sacali aurii au fost surprinsi pe inregistrari video in cadrul Ocolului Silvic Rusca, din Tulcea. In clipul video publicat de Romsilva se observa o haita de sacali surprinsi atat in timpul zilei, cat si noaptea si se aud urletele animalelor care, conform Romsilva, "pot fi chiar deranjante si infricosatoare".

"Sacalii sunt impartiti in trei specii, dintre care doua traiesc in Africa, iar canis aureus moreoticus este subspecia sacalului auriu care traieste in Europa. Sacalul este o specie mica, retrasa, foarte greu de vazut. Sacalul auriu a evoluat dintr-un canid primitiv acum 1,9 milioane de ani. Este o specie de canid bazala, primitiva, mult mai veche decat lupul, de care il despart cam 800.000 de ani de evolutie", potrivit descrierii publicate de Romsilva odata cu filmarea.


"Dieta sacalului contine in medie 50% rozatoare mici, restul fiind format din pasari, vegetale si ungulate salbatice. Este mult mai omnivor comparativ cu lupul. Sacalul are o lungime de cca 120 cm, din care numai coada are 30 cm si cantareste in jur de 10-12 kg", mai arata regia.

"Pentru cineva care nu e obisnuit cu vocalizarile lor, urletele sacalilor in noapte pot fi chiar deranjante si infricosatoare. "Howlingul" lor este diferit de urletul lupului. Sacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificari crescatoare, ci isi tremura vocea, iar doi sacali care urla te pot face sa crezi ca este o adevarata haita acolo. Sacalul ramane singurul mamifer rapitor dominant din multe zone ale tarii si de top in Dobrogea", potrivit Romsilva.