VIDEO. Incident la metrou. Un barbat a fost incatusat si amendat pentru ca nu purta corect masca

Luni, 13 Iulie 2020, ora 14:37
7688 citiri
VIDEO. Incident la metrou. Un barbat a fost incatusat si amendat pentru ca nu purta corect masca
Foto: Facebook/Politia Capitalei

Un incident s-a petrecut, in dimineata zilei de luni, 13 iulie, la Statia de Metrou Unirii. Un calator care nu avea masca pusa corect a fost luat pe sus de jandarmi.

In imagini se vede cum jandarmii incearca sa il imobilizeze pe tanarul care avea masca de protectie sub nas, iar acesta se zbate, tipa si incearca sa opuna rezistenta.

Acesta a fost scos din metrou si incatusat. In tot acest timp, mai multi calatori le-au reprosat jandarmilor ca nu au actionat corect.

Purtatoarea de cuvant al Brigazii speciale a Jandarmeriei, Aktug Nebahat, a transmis pentru Digi 24 ca ca politistii si jandarmii care patrulau la metrou l-au vazut pe barbatul care nu purta corespunzator masca de protectie si ca, atunci cand i-au cerut sa poarte corect masca, barbatul a devenit recalcitrant, a fugit pe scarile care duc spre metrou si a urcat in trenul care mergea spre statia Tineretului.

"S-a procedat la urmarirea celui in cauza, iar in momentul imobilizarii, acesta a opus rezistenta, devenind recalcitrant cu fortele de ordine, astfel incat a fost incatusat si condus la politia metroului", a spus purtatoarea de cuvant.

Aproape 170 de amenzi, saptamana trecuta

Saptamana trecuta, politistii de la Transporturi din cadrul DCPMBsi jandarmi au facut mai multe controale pentru verificarea modului in care sunt respectate prevederile Legii nr 55/2020, masurile de protectie impotriva infectarii cu virusul COVID-19, in statiile si garniturile de metrou.

Au fost constatate si aplicate 169 sanctiuni contraventionale, in valoare de 30.360 lei.

Din totalul de sanctiuni aplicate, 120 au fost aplicate pentru incalcari ale prevederilor Legii nr. 55/2020, 33 pentru abateri de la normele de convietuire sociala (Legea nr. 61/1991), iar 49 pentru alte abateri conform Legii nr. 150/2005 pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor privind calatoria cu metroul, Legii nr. 33/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si OUG 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.

Potrivit Politiei Capitalei, aceste actiuni vor continua, pentru siguranta cetatenilor si pentru mentinerea unui climat de liniste publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Percheziții ale Poliției la Mureș, într-un dosar care vizează organizarea de lupte între câini. Cum au fost sancționați proprietarii animalelor
Percheziții ale Poliției la Mureș, într-un dosar care vizează organizarea de lupte între câini. Cum au fost sancționați proprietarii animalelor
Poliţia din Mureş a făcut percheziţii, marţi, 16 aprilie, la mai multe adrese, într-un dosar privind organizarea de lupte între câini, fiind descoperite animale cu urechile cupate, dar şi...
Companii din domeniul energiei, amendate cu 18 milioane de lei. Neregulile descoperite de ANRE
Companii din domeniul energiei, amendate cu 18 milioane de lei. Neregulile descoperite de ANRE
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a sancţionat cu amenzi de 18 milioane lei trei companii din sectorul energetic - Energy Republic Trading, QMB Energ şi Land Power-...
#scandal la metrou, #tanar incatusat de jandarmi, #Amenzi, #controale la metrou , #eveniment