VIDEO/ FOTO Tigari din Ucraina, confiscate de politie la Sighetu Marmatiei

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 14:09
2673 citiri
VIDEO/ FOTO Tigari din Ucraina, confiscate de politie la Sighetu Marmatiei
Politistii au descoperit tigarile de contrabanda FOTO: Politia de Frontiera

Politistii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au confiscat la frontiera de nord a tarii, 25.948 pachete cu tigari de provenienta ucraineana. Valoarea capturii se ridica la 256.800 lei.

"Colegii nostri au observat un autoturism de teren Mitsubishi Pajero, cu numar de inmatriculare specific Marii Britanii, care se deplasa in viteza de la linia de frontiera spre interiorul tarii, pe directia localitatii Brodina, judetul Suceava, fapt pentru care au fost efectuate semnalele regulamentare in vederea opririi pentru control. Deoarece soferul a ignorat semnalele politistilor de frontiera, s-a tras un foc de avertisment in plan vertical, conform prevederilor legale, insa nici de aceasta data nu s-a oprit, fapt pentru care s-a pornit in urmarirea acestuia", a precizat Iulia Stan.

Dupa un timp, autoturismul de teren a fost descoperit abandonat pe un drum forestier, iar in interiorul acestuia au fost observate mai multe colete care contineau tigari din contrabanda. In urma inventarierii baxurilor, s-a constatat ca acestea contin 14.950 pachete tigari in valoare de aproximativ 175.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii. Autoturismul in valoare de 7.000 lei, folosit la transportul tigarilor, a fost indisponibilizat la sediul institutiei pana la finalizarea cercetarilor.

De asemenea, politistii de frontiera au observat trei persoane care se deplasau de la linia de frontiera spre interiorul tarii, comuna Straja, transportand in spate colete voluminoase.

"Imediat, politistii de frontiera au actionat pentru retinerea acestora, efectuand somatiile legale prin voce, insa persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul Ucrainei, intorcandu-se pe teritoriul statului vecin. In cel mai scurt timp, au fost anuntate si autoritatile ucrainene despre caz, in vederea cercetarii in comun a evenimentului, care ulterior ne-au informat ca au retinut cele trei persoane, care erau cetateni ucraineni, si au indisponibilizat un autoturism marca Volvo cu numere de Marea Britanie", a spus Iulia Stan.

La fata locului au fost descoperite opt baxuri cu tigari de provenienta ucraineana, care au fost transportate la sediul institutiei, unde, in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.998 pachete cu tigari, in valoare de 46.800 lei.

Astfel, in ambele cazuri, se desfasoara verificari in vederea identificarii si retinerii soferului autoturismului, precum si pentru documentarea intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

De asemenea, politistii din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Halmeu, judetul Satu Mare, au descoperit, vineri dimineata, sase colete cu tigari de provenienta ucraineana, care contineau cantitatea de 3.000 pachete cu tigari, in valoare de aproximativ 35.000 lei.

Potrivit aceleiasi surse, in continuare, se desfasoara cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat, precum si pentru depistarea persoanelor implicate in activitatea infractionala si tragerea la raspundere a acestora.

VIDEO Tigari de contrabanda de peste 252.000 lei, retinute cu focuri de arma la frontiera de Est

Rusia susține că are probe care dovedesc implicarea Ucrainei în atacul din Moscova. Un suspect, dus să participe la anchetă în scaun cu rotile VIDEO
Rusia susține că are probe care dovedesc implicarea Ucrainei în atacul din Moscova. Un suspect, dus să participe la anchetă în scaun cu rotile VIDEO
Anchetatorii ruşi au transmis joi, 28 martie, că autorii atentatului de la periferia Moscovei, soldat cu 143 de morţi, aveau ”legături cu naţionaliştii ucraineni” şi au primit sume...
Avertisment la Paris: Anunțuri care par oficiale le cer francezilor „să se angajeze în Ucraina”. „Uzurparea unui site oficial al Forţelor Terestre”
Avertisment la Paris: Anunțuri care par oficiale le cer francezilor „să se angajeze în Ucraina”. „Uzurparea unui site oficial al Forţelor Terestre”
Ministerul Apărării din Franța a denunțat joi, 28 martie, pe X, un fals site care folosește logoul instituţiei și care cere ca 200.000 de francezi să se angajeze în Ucraina. ”URL-ul...
#tigari de contrabanda, #Ucraina, #Sighetu Marmatiei, #politia de frontiera , #contrabanda