Videanu, pus sub invinuire pentru complot si subminarea economiei nationale

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 11:15
3428 citiri
Videanu, pus sub invinuire pentru complot si subminarea economiei nationale
Foto: Arhiva

Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Economiie, Adriean Videanu, in dosarul in care este acuzat de complot si subminarea economiei nationale.

Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale luni, iar Videanu a mers joi la sediul DIICOT, pentru a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile.

La iesirea din sediu, fostul ministru al Economiei a precizat ca are toate documentele care ii demonstreaza nevinovatia.

"In momentul de fata pot afirma cu certitudine ca am toate argumentele si toate documentele cu care sa-mi probez nevinovatia si acest lucru sper sa se intample in perioada urmatoare. Cand informatiile vin numai dintr-o singura parte, evident ca judeca in sensul ala", a declarat Videanu.

"La data de 9 septembrie 2013, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a comunicat Directiei faptul ca Presedintele Romaniei a adresat ministrului Justitiei cererea privind urmarirea penala a lui Videanu Adriean, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal instrumentat de catre procurorii DIICOT.

Urmare a acestui demers si motivat de imprejurarea ca din actele premergatoare efectuate in cauza au rezultat indicii temeinice cu privire la savarsirea faptelor sesizate, procurorii DIICOT au dispus, la data de 9 septembrie 2013, inceperea urmaririi penale fata de Videanu Adriean, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, prevazute de art. 167 alin. 1 C.pen. si art. 165 alin. 1 si 2 C.pen., fapte comise in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al economiei", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

In acelasi dosar de complot si subminarea economiei nationale este implicat si Varujan Vosganian, fiind acuzat de aceleasi infractiuni.

Adriean Videanu, audiat la DIICOT

La intrarea in sediul DIICOT Videanu a afirmat ca a adus toate documentele care ii dovedesc nevinovatia si ca asteapta ca procurorii sa ii prezinte acuzatiile. Intrebat ce legaturi are cu Ioan Niculai, omul de afaceri care controleaza Interagro, Videanu a raspuns: "Nu am nicio legatura cu el".

Presedintele Traian Basescu si-a dat avizul, duminica trecuta, pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Adriean Videanu, dupa ce Parchetul General a cerut Senatului aviz pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, respectiv pe numele actualului sef al acestui portofoliu, Varujan Vosganian.

Basescu a dat unda verde pentru urmarirea penala a lui Videanu si Silaghi

Ei sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioadele in care acestia au avut, pe rand, calitatea de ministru al Economiei.

Astfel, acestia ar fi adus Romgaz un prejudiciu total de 130 de milioane de dolari prin favorizarea societatii Interagro, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae.

D.T.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Adriean Videanu DIICOT, #Adriean Videanu urmarit penal, #Adriean Videanu acuzatii, #Adriean Videanu Vosganian , #acuzatii