Viceprimarul Badulescu a ajuns la DIICOT: Dupa ce voi da o declaratie procurorilor, voi face o "justitie publica"

Joi, 19 Decembrie 2019, ora 10:38
6586 citiri
Viceprimarul Badulescu a ajuns la DIICOT: Dupa ce voi da o declaratie procurorilor, voi face o "justitie publica"
Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax/ Hepta.ro

Viceprimarul Capitalei Aurelian Badulescu a ajuns, joi dimineata, la sediul DIICOT, unde a fost citat in calitate de martor in dosarul violentelor din 10 august 2018.

El a spus ca, dupa ce va da o declaratie in fata procurorului de caz, va face "o justitie publica".

"Cu siguranta, discutia de astazi va aduce multe noutati in acest dosar, iar declaratia pe care o voi da atunci cand va ajunge in instanta acest dosar va lamuri intru totul cine si ce si-a dorit sa se intample la 10 august. (...)

Dupa ce voi da declaratie in fata procurorilor, o sa fac, de fapt, ceea ce a indemnat si presedintele acestei tari, respectiv o justitie publica. Adica sa cunoasca oamenii cine si ce i-a adus ca ei sa sufere, pe de o parte, si jandarmii sa traga pe alta parte", a declarat Badulescu, la sediul DIICOT.

El a anuntat de miercuri ca a fost chemat, azi, la DIICOT, in legatura cu dosarul evenimentelor din 10 august 2018, in acelasi timp precizand ca are calitatea de martor si ca va aduce noi lamuriri.

"Au venit si mi-au inmanat citatia, astfel ca am fost instiintat ca am fost chemat la DIICOT in cauza cercetarilor din 10 august maine (joi - n.red.) la ora 10:00. Din cate observ, DIICOT se grabeste sa lamureasca lucrurile, ceea ce ma bucura foarte tare, pentru ca este momentul sa vedem cine si cat a fost implicat in evenimentele din 10 august. (...) Declaratia mea de maine va aduce noi lamuriri privind evenimentele din 10 august. Am calitate de martor", a afirmat miercuri Aurelian Badulescu.

Badulescu a mai fost audiat in februarie in legatura cu evenimentele din 10 august 2018, de la protestul desfasurat in Piata Victoriei.

"Le-am explicat procurorilor ca am obosit pe strada oamenii sa ma faca parte a anumitor evenimente care s-au intamplat in acea zi. Trebuie lucrurile sa fie puse in ordine si atunci cred ca aceste declaratii sunt binevenite si nu fac decat sa lamureasca cursul anchetei", a declarat atunci Aurelian Badulescu, la iesirea de la Parchet.

Acesta a reiterat ideea ca a afirmat ca ar fi mintit anterior la audierile pe tema violentelor din 10 august ca un vector de atragere a atentiei.

"Chesiunea cu minciuna este legata de o metafora sau un vector de atragere a atentiei. (...) Trebuie sa avem putina rabdare, sa lasam organele de urmarire penala sa-si faca treaba si sa intelegem cu totii ce s-a intamplat atunci. Ceea ce am pus la dispozitia procurorilor a fost ceea ce stiau, dar am nuantat in aceste ore de audiere elementele care duc spre atragerea raspunderii anumitor evenimente sau intelegerea anumitor moduri in care s-a actionat in acea seara", a mai spus Badulescu.

Precizam ca si fostul ministru de Interne Carmen Dan a fost citat la DIICOT, insa vineri, pentru a fi audiat, in calitate de martor, in dosarul privind interventia jandarmilor la protestul din 10 august 2018 din Piata Victoriei, au declarat surse judiciare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Aurelian Badulescu citat DIICOT 10 august , #protest Diaspora
Comentarii