Veste buna pentru soferi: Amenzile auto, platite la jumatate in primele 15 zile

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 12:44
4944 citiri
Veste buna pentru soferi: Amenzile auto, platite la jumatate in primele 15 zile
Foto: Arhiva Ziare.com

Soferii isi vor putea achita amenzile auto la orice banca, trezorerie sau primarie, procesul verbal urmand sa contina pretiparite datele de plata, cu un cont unic la Finante, iar politistul va introduce procesul verbal in sistemul informatic, potrivit unui proiect de lege al Finantelor.

In plus, termenul de 48 de ore, in care soferii puteau achita amenda la jumatatea contravalorii, este inlocuit cu 15 zile.

"Avem un proiect de lege in Parlament pentru plata amenzilor auto de catre persoanele fizice, poate am putea grabi putin lucrurile. Procedura actuala ar putea fi inlocuita cu efectuarea platii oriunde, pentru ca procesul verbal va contine informatiile de plata", a declarat joi Valentin Mavrodin, director general al Directiei Generale Trezorerie si Contabilitate Publica din cadrul Ministerului Finantelor Pubice, intr-o conferinta organizata de Visa si Ziarul Financiar, cu ocazia aniversarii a 20 de ani a pietei cardurilor.

Proiectul ar putea fi implementat pana la sfarsitul anului viitor.

El a precizat ca amenzile vor putea fi platite la orice banca, trezorerie, primarie, respectiv oriunde exista un sistem care permite o plata de catre o autoritate locala.

Plata se va efectua intr-un cont unic, la Trezoreria Finantelor Publice.

Peste 20.000 de soferi romani au platit amenda auto din telefon

Toate procesele verbale vor fi pretiparite cu o serie unica cu cifra de control, contul unic, iar politistul trebuie sa completeze doar suma si CNP-ul persoanei respective.

"Procesul verbal va fi introdus in sistem de catre politisti. Astfel, toate informatiile se vor reconcilia imediat, nu vor mai fi situatii in care te duci la primarie si ti se spune ca nu ai platit amenda, tu spui ca ai platit si te pune sa aduci dovada de plata", a mentionat Mavrodin.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#amenzi auto plata 15 zile, #amenzi auto plata banca , #amenda