Verificari la Romatsa dupa acuzatiile controlorilor: "Se face un experiment gen Pitesti"

Luni, 09 Martie 2015, ora 12:20 6780 citiri
Foto: Arhiva (Digi24)

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut luni discutii cu reprezentantii controlorilor de trafic aerian, dupa ce acestia au acuzat conducerea de abuzuri si ilegalitati si au avertizat ca in conditiile actuale de munca risca vietile pasagerilor.

Pentru un raport complet asupra situatiei de la Romatsa, Rus a decis sa trimita corpul de control pentru a face verificari.

Reprezentantii sindicatului i-au spus ministrului ca actualul director, generalul Ion Aurel Stanciu, forteaza semnarea unor contracte de munca ilegale, umfland totodata organigrama cu oameni care n-au nici in clin, nici in maneca cu ceea ce se intampla intr-un turn de control.

Aberatia zilei: Un tanchist in turnul de control al Aeroportului Otopeni

Mai mult, acestia sustin ca atmosfera este una de stres, neincredere si oamenii nu lupta pentru drepturile lor de frica sa nu supere conducerea.

"E greu sa avem un dialog cu cineva care se comporta intr-un asemenea fel. Nu suntem obisnuiti sa intram in dialog cu cineva care incalca tot - legi, contracte de munca, norme europene, tot.

La noi la sediul central colegii nostri trec printr-un experiment gen Experimentul Pitesti. Oamenii sunt invrajbiti unii impotriva celorlalti", a spus Alecu Florin Diaconu, reprezentant al sindicatului Romatsa.

Acesta a dezvaluit si ca oamenilor le e frica sa ceara reprezentanta din partea sindicatului.

"Au spus ca doresc sa fie asistati de sindicat oamenii. Vineri am stat in fata usii si i-am intrebat 'vreti sa fiti asistati de sindicat asa cum ati spus?'. Si au raspuns 'cum arat eu daca sunt singurul din departament care cere?'.

Exista o atitudine de 'cap plecat sabia nu-l taie'. Si mai sunt unii care spun ca 'daca e ilegal inseamna ca nu va fi in vigoare (contractul de munca - n.red.), asa ca il semnez sa nu intru in atentia directorului", a mai spus Diaconu.

Saptamana trecuta, 200 de controlori de zbor au protestat, pentru prima data in 20 de ani, in fata ROMATSA, contestand planul de restructurare a companiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News