Verdictul procurorilor: iranianul Mansouri Gholam Reza s-a sinucis in Bucuresti. Isi facuse formalitatile de plecare, apoi a urcat cu liftul la etajul cinci si s-a aruncat in gol

Vineri, 04 Septembrie 2020, ora 16:14
3042 citiri
Verdictul procurorilor: iranianul Mansouri Gholam Reza s-a sinucis in Bucuresti. Isi facuse formalitatile de plecare, apoi a urcat cu liftul la etajul cinci si s-a aruncat in gol
Barbatul s-a sinucis FOTO Hepta

Iranianul Mansouri Gholam Reza s-a sinucis, la data de 19 iunie 2020. Acesta este verdictul procurorilor Parchetului Capitalei. Barbatul isi facuse bagajele, a predat camera de la hotel, apoi a urcat la etajul cinci cu liftul si s-a aruncat in gol.

Joi, 03 septembrie 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus clasarea cauzei avand ca obiect decesul cetateanului iranian Mansouri Gholam Reza, survenit la data de 19.06.2020 in incinta Hotelului Duke din Bucuresti.

S-a aruncat prin iluminatorul hotelului

"Pentru a dispune astfel, procurorii au stabilit ca Mansouri Gholam Reza s-a precipitat de la etajul 5 al hotelului prin iluminatorul interior, de la o inaltime de 20 de metri, lovindu-se de podeaua de la parterul hotelului, decedand pe loc, la ora 14:27:56, ca urmare a leziunilor incompatibile cu viata, actiunile sale constituind un act suicidar.

Cetateanul iranian eliberase camera ocupata de la etajul 6 al hotelului si indeplinise formalitatile de plecare, dupa care a urcat cu liftul de la parter pana la etajul 5, de unde s-a precipitat. S-a mai stabilit ca din momentul urcarii in liftul de la parter si pana in momentul decesului au trecut 57 de secunde, cetateanul iranian fiind singurul client din hotel. Din actele de urmarire penala efectuate a rezultat ca nicio alta persoana nu a fost implicata in precipitarea cetateanului iranian", se arata in comunicatul Parchetului Capitalei.

Mansouri Gholam Reza urma sa fie extradat

La data producerii evenimentului, Mansouri Gholam Reza era implicat intr-o procedura de extradare aflata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, fiind supus masurii preventive a controlului judiciar, avand interdictia de a parasi tara si obligatia de a se prezenta la organul de politie conform unui program de supraveghere.

Identitatea cadavrului a fost stabilita in baza pasaportului gasit in vestimentatia acestuia si a inscrisurilor obtinute de la hotel, respectiv de la instanta de judecata.

Pentru stabilirea situatiei de fapt mentionate mai sus, procurorii au avut in vedere, in principal, urmatoarele: constatarile efectuate si probele ridicate cu ocazia cercetarii la fata locului, declaratiile martorilor, raportul medico-legal de necropsie, inscrisurile obtinute de la Curtea de Apel Bucuresti, de la Biroul supravegheri judiciare si de la Hotelul Duke, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate in hotel, datele extrase din telefoanele mobile si datele obtinute de la operatorii de telefonie mobila.

Cauza a fost instrumentata de procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si organele de cercetare penala din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Omoruri.

A negat ca aluat spaga 500.000 de euro

Clericul si judecatorul iranian Gholam Reza Mansouri declara pe 12 iunie, in fata unui magistrat de la Curtea de Apel Bucuresti, ca acuzatiile autoritatilor iraniene, cum ca ar fi luat spaga suma de 500.000 de euro, sunt nefondate si ca totul este "de fapt, este un scenariu bine pus la punct."

Prima data cand Gholam Reza Mansouri a auzit de ancheta de la Teheran ar fi crezut ca este o greseala si de aceea, imediat cand a auzit ca in mass-media iraniana au zis ca este un fugar, s-a dus la Ambasada din Bucuresti, insa nu s-a putut intoarce in tara sa pentru ca in perioada de pandemie nu exista avion catre Iran.

Declaratia a fost facuta in fata judecatorului roman care avea pe masa cererea de extradare facuta de autoritatile iraniene. Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 12 iunie, ca Gholam Reza Mansouri sa fie cercetat sub control judiciar timp de 30 de zile si a respins cererea procurorilor de arestare preventiva.

Fratele judecatorului iranian care a decedat la Bucuresti: Mansouri a fost asasinat in Romania

Se adancesc misterele mortii judecatorului iranian, acuzat de o spaga de 500.000 de euro. Ce declarase Mansouri in fata magistratilor romani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
A fost panică, joi seară, 18 aprilie, în staţia de metrou Obor. Oamenii care așteptau să vină trenul au văzut cum un călător a căzut pe şine. UPDATE: 22:10: Potrivit Antena 3,...
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
#Mansouri Gholam Reza, #sinucidere, #Bucuresti , #ancheta