Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vedetele intra pe scena politica. Ce-i mana in lupta electorala pe Adriana Bahmuteanu, Adina Alberts, Florin Calinescu, Magda Catone sau pe Elena Lasconi

Vineri, 21 August 2020, ora 13:45
18418 citiri
Vedetele intra pe scena politica. Ce-i mana in lupta electorala pe Adriana Bahmuteanu, Adina Alberts, Florin Calinescu, Magda Catone sau pe Elena Lasconi
Foto: Catalin Morosanu, Adriana Bahmuteanu, Florin Calinescu FOTO: Facebook

Cursa pentru alegerile locale din Romania a inceput, iar candidatii au fost anuntati. Printre ei se numara si vedete, care au facut pasul din lumina reflectoarelor pe scena politica.

Adriana Bahmuteanu, Adina Alberts, Florin Calinescu, Elena Lasconi, Monica Davidescu, Mitica Dragomir, Magda Catone, Claudiu Bleont, Dorinel Munteanu sau Catalin Morosanu se numara printre notorietatile media care tintesc functii publice la alegerile din 27 septembrie.

Adriana Bahmuteanu

Adriana Bahmuteanu (46 de ani) si-a depus candidatura pentru Primaria Sectorului 1 pe 18 august, fiind sustinuta de Partidul Ecologist Roman.

"In mandatul meu, ca PRIMAR, voi accesa fonduri europene, voi transparentiza achizitiile publice, voi publica pe site-ul primariei cum se cheltuieste banul public!!!(...) Cel mai important, voi atrage fonduri europene pentru modernizarea sectorului, iar astfel voi degreva bugetul local!!! Iar din fondurile europene nu poate fura nimeni nici macar un leu!!! Asa va fi mandatul meu!!!! Asadar, astept sa ma votati si sa ma sustineti!!! Sunt un om onest, am "gura mare" dar spun intotdeauna adevarul!!!", a scris Adriana Bahmuteanu pe contul sau de Facebook.

Adriana Bahmuteanu este cunoscuta pentru casnicia cu Silviu Prigoana si pentru emisiunile in care a aparut de-a lungul timpului. A divortat de Prigoana de cinci ori si, de-a lungul anilor, cuplul a avut aproximativ 80 de procese din cauza neintelegerilor. A prezentat emisiunea "Necenzurat" de pe Antena Stars, a facut parte din echipa de la "Agentia VIP" a aceluiasi post si a fost reporter la "Acces direct".

Adina Alberts

Adina Alberts (51 de ani) candideaza pentru Primaria Sectorului 1, din partea Aliantei Pro Bucuresti 2020.

"Este nevoie, mai mult ca niciodata, de cineva in Sectorul 1 care sa nu faca politica, care sa vina cu o experienta administrativa si medicala importanta. Acesta este motivul pentru care candidez din partea Aliantei PRO Bucuresti 2020, formata din noul partid al lui Robert Negoita (primarul Sectorului 3) si Pro Romania, partid condus de Victor Ponta. Sunt candidatul Pro Bucuresti la Sectorul 1, dr. Adina Alberts, medic primar!", a scris pe contul personal de Facebook.

Adina Alberts este sotia omului de afaceri Viorel Catarama, care candideaza la Primaria Municipiului Bucuresti. Este chirurg plastician si a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila. Cu toate ca are pregatire medicala, in luna mai a postat pe Facebook un mesaj controversat, prin care transmitea ca purtarea mastii poate provoca lipsa de oxigen si ca "nu este un echipament de protectie inofensiv".

A aparut in mai multe emisiuni de-a lungul timpului, cum ar fi la Teo Show, La Maruta, sau in cadrul Antena 3, cu diverse ocazii, cum ar fi conflictul cu Vica Blochina, referitor la complicatiile aparute dupa un implant de silicoane.

Florin Calinescu

Florin Calinescu (64 de ani) candideaza pentru Primaria Bucuresti, fiind sustinut de Partidul Verde.

"Am reusit! Florin Calinescu intra in cursa pentru Primaria Capitalei. Avem un proiect unic, pe care niciun alt partid nu si-l va asuma: Bucuresti-Ilfov o singura comunitate, o administratie supla, moderna, un nivel de viata urbana ridicat asa cum merita cea mai puternica comunitate din Estul Europei", a anuntat Cristian Soare, prim-vicepresedintele Partidului Verde pe Facebook.

Florin Calinescu este actor de film, radio, teatru si voce si jurat el emisiunii "Romanii au talent".

A candidat pentru un loc de senator in colegiul numarul 4 din Arges, din partea PNL, in 2008, dar nu a fost ales. A realizat mai multe emisiuni in cadrul PRO TV, cum ar fi "Ora sapte, buna dimineata", "Chestiunea Zilei" si "Procesul Etapei". A fost directorul postului Tele 7 abc, al ziarului "Stirea zilei" si al Teatrului mic.

Elena Lasconi

Elena Lasconi (48 de ani) candideaza pentru functia de primar al municipiului Campulung Muscel, din partea USR-PLUS.

"Primul lucru pe care o sa-l fac daca voi veti hotari sa devin primar la Campulung (dupa ce voi da cu tamaie in primarie-ha, ha...) va fi sa pun in aplicare strategia (pe care am elaborat-o) de a declara Campulung - statiune de interes local si national. Asta inseamna, pragmatic, si mai multi bani pentru dezvoltare, locuri de munca si nu in ultimul rand mandria de a apartine locului", scria Lasconi pe Facebook, pe 24 februarie, cand si-a anuntat candidatura.

A fost prezentatoarea Stirilor Pro Tv si a lucrat in cadrul postului timp de 25 de ani. A prezentat emisiunea "Horoscop cu Neti si Elena", a realizat emisiunea "Crime Time Live Show" si rubrica "Dincolo de povestiri pe acasatv".

Monica Davidescu

Monica Davidescu (48 de ani) se afla pe lista de consilieri generali ai Capitalei, depusa de PSD.

"Indragita actrita Monica Davidescu este in echipa noastra si ii multumesc foarte mult. Bucurestiul trebuie sa fie in continuare o capitala culturala, o capitala a oamenilor care iubesc arta", a declarat Gabriela Firea, cand a anuntat propunerile.

Monica Davidescu este actrita si si-a facut debutul pe scena Teatrului National din Bucuresti, iar in prezent lucreaza la Teatrul National Ion Luca Caragiale. Inainte de a-si incepe cariera in actorie, a fost invatatoare, dansatoare si model. A participat la emisiunea "Dansez pentru tine", unde, la repetitiile dansului in ploaie, partenerul ei a cazut peste ea si a accidentat-o la picioare. Un an mai tarziu, a dat postul de televiziune in judecata pentru incident.

Este sotia lui Aurelian Temisan.

Mitica Dragomir

Mitica Dragomir (74 de ani) face parte dintre propunerile PSD pentru lista de consilieri generali ai PMB.

Cand Gabriela Firea a anuntat candidatii, a fost intrebata despre condamnarea la inchisoare a lui Mitica Dragomir, in prima instanta.

"E condamnat? E in puscarie? Deocamdata justitia isi face datoria. Nu avem in niciun caz o hotarare definitiva si irevocabila. Sunt persoane carora nu li s-a ingradit niciun drept", a raspuns Gabriela Firea.

Dumitru Dragomir a fost presedintele FC Oltul Scornicesti la Victoria Bucuresti (echipa de fotbal a Militiei), iar apoi presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. A fost deputat din partea Partidului Romania Mare (PRM) in intervalul 2000-2008. A candidat la Primaria Bucuresti, din partea PRM, in 2004, dar nu a castigat. Are o condamnare de patru ani de inchisoare cu executare, in prima instanta, in dosarul vanzarii drepturilor de televizare.

Magda Catone

Magda Catone (61 de ani) candideaza la Primaria Sectorului 2, din partea PNL.

"Ma simt onorata sa ma alatur echipei #PNLSector2. Vom reusi sa redam stralucirea Sectorului 2, facand #impreuna lucruri bune pentru cetateni. Cred in echipa PNL si cred in valorile si principiile Partidului National Liberal. Sunt convinsa ca in aceasta formula putem schimba lucruri, putem recladi sectorul 2 si putem reda zambetul cetatenilor", a anuntat Magda Catone.

Magda Catone este actrita si a debutat in pelicula lui Lucian Pintilie, "De ce trag clopotele Mitica?". A absolvit Academia de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in anul 1982, la clasa profesorilor Amza Pellea si Ion Cojar. Este cunoscuta si pentru reclama la detergentul Bonux, fiind poreclita si "doamna Bonux". A avut contractul timp de 15 ani, in care a jucat rolul gospodinei Maria, care intindea rufele pe sarma.

A fost casatorita cu Serban Ionescu, actor de film si de teatru, care a murit in 2012.

Claudiu Bleont

Claudiu Bleont (61 de ani) candideaza la primaria Belis, o comuna din Cluj, din partea PNL.

"Pozitia pe care proaspat mi-am asumat-o, aceea de candidat la Primaria Belis, o comuna de munte de langa Cluj, m-a adus in fata oamenilor, am intrat in curtile lor, i-am privit in ochi si le-am aflat nevoile. Dar nu am vrut nicio clipa sa fiu "un alt politician" care doar promite ca va rezolva... Asa ca folosindu-ma de tot ceea ce reprezint eu, Claudiu Bleont, am luat la rand ministerele, am deschis usi, am pus intrebari si am cautat solutii", a anuntat actorul pe Facebook.

Claudiu Bleont este actor de teatru si de film, dar si vedeta de televiziune. A prezentat emisiunea "Duminica in familie", alaturi de Ramona Badulescu. A fost angajat la Teatrul National din Bucuresti din 1990 pana in 2012, iar apoi s-a angajat al Teatrului National Marin Sorescu din Craiova.

A debutat in cinematografie cu filmul Concurs, regizat de Dan Pita, in 1983, film care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Costinesti. A mai jucat in Sa mori ranit din dragoste de viata, Pas in doi, Rochia alba de dantela, Polul Sud, O vara de neuitat, Femeia visurilor, Ursul.

A fost distribuit si in productii internationale, cum sunt Catherine the Great, regia Paul Burgess si John-Paul Davidson, Dracula III, regia Patrick Lussier, Dracula Ressurection, regia Patrick Loussier, Anaconda 4: Trail of Blood, Born to Raise Hell.

Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu (52 de ani) va candida pe listele pentru Consiliul local Galati, din partea PMP.

"De astazi, marele campion Dorinel Munteanu face parte din echipa PMP Galati. Este o bucurie si o onoare pentru noi sa ii oferim oportunitatea de a deschide lista propusa de PMP pentru Consiliul Municipiului Galati. Numele lui Dorinel Munteanu este sinonim cu excelenta in sport si cu perioada de glorie a echipei Otelul Galati. Ne-a facut campioni in 2011 si, pentru o perioada, le-a insuflat oamenilor mandria de a spune ca sunt din Galati", a scris Ionut Cristache, deputat PMP, pe Facebook.

Dorinel Munteanu, este antrenor de fotbal si fost jucator. A facut parte din generatia de aur a echipei nationale de fotbal a Romaniei, alaturi de jucatori precum Gica Hagi si Gica Popescu. A fost decorat cu Ordinul "Meritul Sportiv" pentru rezultatele obtinute la turneele din perioada 1990-2000.

A debutat ca antrenor al CFR Cluj, in 2005, dupa care au urmat DC Arges, FC Vaslui, Steaua Bucuresti, Otelul Galati, Dinamo Bucuresti, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna si CSM Resita.

Catalin Morosanu

Catalin Morosanu (36 de ani) candideaza pentru functia de consilier judetean la Galati, din partea PNL.

Catalin Morosanu a declarat ca a acceptat sa intre in competitia electorala la rugamintea senatorului George Stanga, presedintele PNL Galati, cu care are o relatie de prietenie.

Morosanu a devenit consilier judetean in Iasi in urma alagerilor locale din 2012, fiind ales pe listele PDL, iar un an mai tarziu a fost numit seful organizatiei de tineret al filialei judetene. A obtinut un mandat nou de consilier judetean, ca membru al PNL, in iunie 2016, devenind si prim-vicepresedinte al Tineretului National Liberal.

Este kickboxer si pugilist profesionist la categoria grea. A fost si jucator de rugby. A debutat la competitia de K1 Romania 2007, cand a luptat impotriva lui Stefan Leko. Printre cele mai cunoscute victorii se numara cele asupra lui Gary Goodridge, Freddy Kemayo, Stefan Leko, Mighty Mo, Anderson "Braddock" Silva si Paul Slowinski.

A fost castigatorul sezonului 10 al concursului Dansez pentru tine, iar de atunci a participat la mai multe emisiuni, cum ar fi "Sunt celebru, scoate-ma de aici", "Ferma Vedetelor", sau "Poftiti la Nea Marin".

Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#catalin, #Bahmuteanu, #calinescu, #lasconi, #alberts, #candidati , #eveniment
Comentarii