Vaslui: Noua persoane retinute in urma bataii cu bate si sabii din Murgeni. Localitatea, declarata zona speciala de siguranta publica

Luni, 15 Iunie 2020, ora 06:26
4312 citiri
Vaslui: Noua persoane retinute in urma bataii cu bate si sabii din Murgeni. Localitatea, declarata zona speciala de siguranta publica
Facebook/ Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale - SIAS

Noua barbati au fost retinuti, duminica seara, pentru 24 de ore, in urma perchezitiilor de la Murgeni. Dosarul a fost deschis dupa ce zeci de persoane au participat in seara de 4 iunie, la o bataie cu bate, sabii si in cadrul careia s-au tras focuri de arma. In urma incidentului, localitatea a fost declarata zona speciala de siguranta publica.

IPJ Vaslui a anuntat, duminica seara, ca fata de 9 barbati, cu varste intre 16 si 48 de ani, domiciliati in Murgeni, a fost dispusa masura preventiva a retinerii pentru o perioada de 24 de ore.

Oficialii Politiei Romane au anuntat, duminica, in cadrul unei declaratii de presa, ca la Murgeni a fost organizata o actiune actiuni cu efective marite, la care au participat, alaturi de politisti, si echipaje de jandarmi.

In cadrul actiunii au fost perchezitionate 23 de locuinte din localitate, in urma perchezitiilor fiind ridicate arme albe si o arma de tip airsoft. De asemenea, 26 de persoane au fost duse la audieri in dosarul in care se fac cercetari pentru infractiuni de tulburarea ordinii si linistii publice, lovire sau alte violente, distrugere si uz de arma fara drept.

"Ancheta este in curs de desfasurare in vederea stabilirii si probarii intregii activitati infractionale a persoanelor implicate in aceste evenimente", au declarat oficialii IGPR.

Dan Antonescu, consilier in cadrul IGPR, a explicat faptul ca acest scandal a pornit in urma unui conflict conjugal care a degenerat.

"Acest conflict latent dureaza de vreo 15 ani, iar in ultimii cinci ani Politia judetului Vaslui (...) a desfasurat fie patrulari, fie discutii cu cei potential generatori. In ultimii cinci nu au fost astfel de situatii conflictuale sau de violenta" a declarat Dan Antonescu.

Orasul Murgeni din judetul Vaslui a fost declarat zona speciala de siguranta publica, masura fiind luata de politisti dupa ce zeci de persoane au fost implicate, saptamana trecuta, intr-un conflict izbucnit in strada.

El a explicat ca, in seara de 4 iunie, politistii au fost sesizati printr-un apel la 112 ca in orasul Murgeni are loc un conflict spontan intre mai multe persoane. In localitate au ajuns mai multe echipaje de politie, luptatori, jandarmi si politisti locali, care au aplanat conflictul. In urma conflictului, patru persoane au ajuns la spital.

Directorul adjunct al Directiei de Investigatii Criminale din Politia Romana, Cristi Gheorghe, a declarat ca de la inceputul anului au fost destructurate peste o suta de grupari infractionale, iar in ultima saptamana au fost efectuate peste 50 de actiuni in cadrul carora s-au facut 200 de perchezitii domiciliare.

Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile estimând un efectiv de peste 400 de astfel de animale. Probleme se înregistrează în special...
Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din judeţul Vaslui a murit luni după amiază, 22 aprilie, după ce un zid de beton s-a prăbuşit peste el. O ambulanţă l-a preluat şi, pe drumul către spital, el a intrat în...
#Vaslui, #incidente, #scandal, #bataie , #bataie