Vaslui: Ancheta, dupa ce un copil lovit de o masina a fost lasat 40 de minute sa zaca pe carosabil. Politistii stau si se uita (Video)

Joi, 29 August 2019, ora 17:24
9516 citiri
Vaslui: Ancheta, dupa ce un copil lovit de o masina a fost lasat 40 de minute sa zaca pe carosabil. Politistii stau si se uita (Video)
Foto: Captura video

Politia Judeteana Vaslui a demarat o ancheta pentru a investiga modul in care s-a intervenit in cazul unui accident produs in orasul Murgeni, in urma caruia a murit un copil de patru ani.

Potrivit presei locale, copilul de patru ani a tasnit dupa o masina parcata pe carosabil si a fost lovit de o alta masina, fiind aruncat pe carosabil, ranit. Imaginile fimate de cei aflati la locul accidentului arata cum copilul este lasat sa zaca pe carosabil timp de circa 40 de minute, fara ca cineva sa intervina.

Mai multe persoane filmeaza si fac poze, politistii ajunsi acolo stau si se uita, iar ambulanta ajunge la aproximativ 40 de minute de la producerea accidentului, in conditiile in care un spital se afla la circa 300 de metri, potrivit publicatiei locale Vremea Noua.

Accidentul a avut loc marti seara, in orasul Murgeni. Copilul de patru ani a vrut sa traverseze strada si a iesit de dupa o masina parcata pe carosabil drept in fata unei autoutilitare care se deplasa pe strada respectiva.

Dupa ce imaginile filmate au fost distribuite in spatiul public, Politia Judeteana Vaslui a anuntat ca a declansat o ancheta. In imagini se vede cum politistii, ajunsi la locul accidentului dupa circa 30 de minute, nu intervin, ci doar se plimba pe langa copil, fara sa se uite macar daca acesta mai este in viata.

"Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui a dispus efectuarea de verificari cu privire la interventia politistilor in cazul acestui accident rutier, la finalizarea acestora urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun. Verificarile sunt desfasurate de ofiteri din cadrul Compartimentului de Control Intern al institutiei", se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Vaslui, citat de Agerpres.

Serviciul de ambulanta explica de ce medicii au ajuns asa tarziu

Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui a explicat, intr-un comunicat de presa, modul de interventie in cazul copilului accidentat, dupa ce au aparut o serie de acuzatii cu privire la faptul ca echipajul de pe salvare a ajuns cu intarziere iar minorul lovit de o masina a stat aproximativ o jumatate ora pe carosabil, fara ca nimeni sa intervina.

In urma verificarilor interne demarate in cadrul SAJ Vaslui, reprezentantii institutiei au precizat ca in orasul Murgeni exista un singur echipaj medical de urgenta, care se afla la alt caz, motiv pentru care la solicitarea privind accidentarea copilului de 4 ani, care a decedat ulterior, a fost alocat un echipaj medical din municipiul Barlad.

"La ora 19,58, in urma unui apel la 112, SAJ Vaslui a fost anuntat de producerea unui accident rutier in localitatea Murgeni, soldat cu o singura victima, un copil de 4 ani lovit de un autoturism. La eveniment a fost dirijat la ora 20,00 un echipaj de tip C2 din substatia Barlad, care a plecat la caz in cateva secunde. Acesta a ajuns la locul solicitarii la ora 20,24 si a gasit victima in stop cardio-respirator cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic si traumatism important membrul superior stang.

S-au efectuat manevre de resuscitare cardio-respiratorie conform protocolului, fara rezultat favorabil. A fost declarat decesul. Mentionam ca in localitatea Murgeni exista un singur echipaj medical de urgenta de tip B2 apartinand SAJ Vaslui. La momentul evenimentului de mai sus, acest echipaj nu era disponibil, deoarece fusese alocat la ora 19,46 la o alta solicitare, respectiv accident rutier in localitatea Sarateni", se arata in comunicatul de presa transmis de SAJ Vaslui.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#accident copil murit Murgeni ancheta politie , #accident