Vantul a facut ravagii: Copaci cazuti, acoperisuri smulse si locuinte fara curent

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 11:13
5188 citiri
Vantul a facut ravagii: Copaci cazuti, acoperisuri smulse si locuinte fara curent
Foto: Facebook/ ISU Prahova

Acoperisul unei case parasite a fost smuls de vant si a ajuns pe carosabil, in noaptea de miercuri spre joi, un copac a cazut pe DN 1, iar mai multe locuinte au ramas fara curent din cauza vantului puternic, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova.

Pompierii si reprezentantii Electrica au actionat in cursul noptii pentru remedierea defectiunilor, iar joi dimineata nu mai erau probleme.

"Pe parcursul noptii, din cauza vantului puternic, pe DJ 102I, intre localitatile Campina si Valea Doftanei, un acoperis de la o locuinta parasita a cazut pe partea carosabila, traficul fiind blocat timp de 15 minute.

Totodata, pompierii au actionat pe DN1, in sensul Ploiesti-Brasov, pe raza localitatii Nistoresti si in zona Garii Comarnic pentru a indeparta doua panouri publicitare cazute pe carosabil.

Rafalele de vant puternice au cauzat probleme si in comuna Barcanesti, pe DN 1, unde un copac a cazut pe partea carosabila in sensul de mers Ploiesti-Bucuresti, iar in comuna Drajna un fir de joasa tensiune s-a rupt", au precizat reprezentantii ISU Prahova.

Conform sursei citate, conditiile meteo au afectat 5.422 de consumatori si 53 puncte de transformare din localitatile Campina, Lapos, Singeru, Salcia si Apostolache. Pe parcursul noptii, defectiunile au fost remediate.

"Pe durata manifestarii vantului puternic recomandam populatiei sa se adaposteasca in imobile sau spatii inchise, care le asigura protectia. In situatia in care sunteti surprinsi in zone deschise, trebuie sa va indepartati rapid de zona in care se manifesta fenomenele si sa identificati un spatiu care garanteaza protectia.

Daca va aflati in autovehicul, trebuie sa va indepartati, pe cat este posibil, de zona in care vantul sufla cu putere. De asemenea, trebuie sa ramaneti in interiorul autovehiculului si sa purtati centura de siguranta", precizeaza ISU Prahova.

Totodata, un acoperis a cazut peste doua masini si in Ramnicu Valcea, din cauza vantului puternic, iar pompierii au intervenit si pentru a inlatura tabla de pe un bloc si termoizolatia desprinsa de pe alt imobil.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#cod galben vant, #efecte furtuna romania , #furtuna