Fratele interlopului Tanase de la Iasi, saltat de mascati la putin timp dupa eliberare. Valter Pasniceanu este acuzat ca trimitea tinere in Occident pentru prostitutie

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 14:06
4435 citiri
Fratele interlopului Tanase de la Iasi, saltat de mascati la putin timp dupa eliberare. Valter Pasniceanu este acuzat ca trimitea tinere in Occident pentru prostitutie
Valter Pasniceanu trimitea tinere sa se prostitueze FOTO ZDI.ro

Valter Pasniceanu, fratele lui Cosmos Tanase, liderul clanului interlop Tanase, a fost saltat marti de catre politistii BCCO si procurorii DIICOT Iasi. Barbatul fusese eliberat recent din inchisoare unde executase o pedeapsa pentru proxenetism, iar acum era acuzat tot pentru astfel de fapte.

Tinerele racolate de fratele lui Cosmos erau trimise in Marea Britanie. Valter Pasniceanu mai fusese condamnat pentru fapte de proxenetsim comise in anul 2006 si la un moment dat a fost incarcerat, dar nu a stat mult la puscarie. In urma cu cateva luni a fost eliberat din inchisoare, scrie ZDI.

Cu toate acestea, el si-a continuat "meseria" si a fost prins cu noi cazuri de fete trimise pentru prostitutie. In urma perchezitiilor, s-a dispus ridicarea acestuia.

Potrivit DIICOT, "la data de 12.05.2021, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Iasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi au efectuat un numar de 2 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Iasi, la locuintele unor persoane suspectate de savarsirea infractiunii de trafic de persoane.

In cauza s-a retinut faptul ca, incepand cu anul 2014, doua persoane au recrutat, fie direct, fie prin interpusi, tinere pe care le-au determinat sa practice prostitutia in Marea Britanie. In activitatea de recrutare a victimelor, suspectii se orientau spre tinere carora le lipsea experienta de viata, aveau un nivel scazut de instruire, o stare materiala precara sau se aflau in situatii familiale conflictuale".

Tinerele stiau ca pleaca la munca, insa se trezeau prostituate

Tinerele erau recrutate prin inducerea in eroare cu privire la activitatea pe care urmau sa o desfasoare in Marea Britanie sau cu privire la remuneratia pe care urmau sa o primeasca. Victimele erau cazate initial in locuinte din Iasi, Braila si Constanta, ulterior fiind transportate in capitala Marii Britanii, unde erau cazate in locuinte inchiriate.

Dupa determinarea acestora sa accepte practicarea prostitutiei prin folosirea violentelor, amenintarilor sau a santajului, cei doi suspecti postau anunturi pe mai multe site-uri de profil, o singura victima reusind sa obtina zilnic din practicarea prostitutiei sume cuprinse intre 500 si 1.500 de Lire sterline, bani insusiti aproape in totalitate de catre acestia.

Din investigatiile efectuate, a rezultat faptul ca unul dintre suspecti avea rolul de lider, in Marea Britanie detinand controlul asupra unui numar de cinci imobile inchiriate in zone centrale ale Londrei, unde ar fi fost exploatate mai multe victime.

Cel de-al doilea suspect se ocupa de supravegherea victimelor exploatate sexual, comunica cu clientii care apelau numerele de telefon postate pe site-urile de profil, tinea evidenta si colecta toate sumele de bani obtinute din prostitutie.

In vederea documentarii activitatii infractionale desfasurata de catre cei doi suspecti, la data de 22.11.2016 a fost incheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de ancheta, intre DIICOT si Serviciul de procuratura al Coroanei din Marea Britanie.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi vor fi conduse, in vederea audierii, un numar de 2 persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mascati, #Valter Pa niceanu, #clanul tanase de la iasi , #politie