Un bărbat de 70 de ani, vaccinat împotriva COVID-19, a fost internat la ATI după ce s-a infectat cu tulpina Delta

Joi, 29 Iulie 2021, ora 19:40 7636 citiri
Pacientul a ajuns la ATI FOTO Unsplash.com

Un bărbat de 70 de ani din Paşcani, care s-a vaccinat la începutul anului, este internat cu COVID-19 la Terapie Intensivă în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În cazul acestuia a fost confirmată tulpina Delta.

Tot în Terapie Intensivă se află alţi patru pacienţi cu COVID-19. Trei dintre bolnavi sunt confirmaţi cu tulpina Delta, iar unul este suspect cu Delta.

”Bolnavul din Paşcani este vaccinat şi este puţin mai bine decât ceilalţi patru pacienţi de la Terapie Intensivă. A fost vaccinat la începutul anului şi prezintă mai multe comorbidităţi”, a declarat pentru News.ro managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

El a spus că în spital mai sunt internaţi 26 de pacienţi cu COVID-19, toţi cu forme medii ale bolii.

La majoritatea dintre ei a fost identificată tulpina Delta. Niciun pacient cu forme medii ale bolii nu a fost vaccinat.

De câteva zile, numărul cazurilor noi de infectări cu SARS-COV-2 a început să crească, la nivelul statelor europene dar și în România, ca urmare a răspândirii variantei Delta. Experții estimează, însă, că și numărul deceselor ar putea crește în perioada următoare.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva SARS CoV-2, a declarat că, deşi numărul anticorpilor scade, după o perioadă de la vaccinare, acest lucru nu înseamnă şi scăderea protecţiei în faţa virusului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News