Vaccinarea profesorilor ar putea incepe din aceasta saptamana

Duminica, 21 Februarie 2021, ora 17:23
1915 citiri
Vaccinarea profesorilor ar putea incepe din aceasta saptamana
FOTO: Pixabay.com

Ministerul Educatiei afirma ca este posibil ca vaccinarea prioritara a personalului din sistemul de invatamant sa demareze chiar in saptamana care vine, o decizie in acest sens urmand a se lua luni.

"Din analiza facuta astazi, 21 februarie, impreuna cu CNACAV, rezulta ca este posibil ca vaccinarea prioritara a personalului din sistemul de invatamant sa demareze chiar in aceasta saptamana. O decizie se va lua in cursul zilei de maine (luni - n.r.) si va fi anuntata de CNACV. Ministerul Educatiei apreciaza in mod deosebit eforturile facute de catre CNACV in acest sens", se arata intr-o informare a Ministerului Educatiei.

Potrivit sursei citate, pentru programare va trebui ca fiecare inspectorat scolar judetean si fiecare universitate sa furnizeze cat mai repede catre DSP listele nominale cu personalul din invatamant care doreste sa se vaccineze in aceste centre dedicate (grupat in functie de varsta, sub si peste 55 ani).

"Operatiunea va dura circa o saptamana. Locatiile centrelor locale de vaccinare prioritara a personalului din invatamant sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru Bucuresti, se are in vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare in complexul ROMEXPO)", afirma Ministerul Educatiei.

Pana in prezent s-au vaccinat 42.000 angajati ai sistemului de invatamant, din care 21.000 au facut si rapelul. Acest numar nu include personalul din invatamantul superior medical - personal care, desi este angajat in sistemul de invatamant, a fost inregistrat la vaccinare in categoria "personal medical", a mai precizat institutia.

"In acest moment, in platforma de vaccinare s-au inregistrat 128.817 angajati din sistemul de invatamant (fara medicii din invatamantul superior medical)", a mai precizat Ministerul Educatiei.

Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
S-a găsit rezolvare pentru diferențele de notare la grilele de la exameul de Evaluare Națională. Ligia Deca, ministra Educaţiei, a anunţat duminică, 21 aprilie, că soluţia tehnică pentru...
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
#vaccinare profesori, #vaccin COVID, #coronavirus, #pandemie, #Ministerul Educatiei , #coronavirus