Vaccinare antigripala pentru toata populatia Romaniei. Voiculescu: "Riscurile de co-infectie COVID cu gripa duc la forme grave de boala"

Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 10:25 3400 citiri
FOTO: Pixabay.com

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripala anuala a Ministerului Sanatatii pentru toate grupele populationale, fara a mai exista o prioritizare la vaccinare impusa de grupele de risc.

"Este necesar ca vaccinarea antigripala sa continue si in aceasta perioada de pandemie, prevenirea imbolnavirilor de orice fel este esentiala. Riscurile de co-infectie COVID cu gripa duc la forme grave de boala, fapt demonstrat stiintific. Extindem vaccinarea antigripala gratuita pentru toate categoriile de populatie", a anuntat, joi, Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii.

In cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuita anuala a Ministerului Sanatatii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copiii si batranii institutionalizati, personalul medical, precum si gravidele, conform recomandarilor OMS si ECDC.

"Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa si recomanda celor care doresc vaccinul sa il solicite gratuit medicilor de familie. De asemenea, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos) sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratori", a mai transmis Ministerul Sanatatii.

Unul dintre cei mai cunoscuti medici din Vrancea a murit din cauza coronavirusului

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News