USR: In plina pandemie, statul roman se imprumuta cu 40 de milioane de euro ca sa reabiliteze cladirile Jandarmeriei

Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 20:42
5543 citiri
USR: In plina pandemie, statul roman se imprumuta cu 40 de milioane de euro ca sa reabiliteze cladirile Jandarmeriei
Foto: Arhiva Ziare.com

USR a transmis, miercuri, ca, in plina pandemie, cand banii publici trebuie folositi pentru combaterea efectelor coronavirusului si pentru modernizarea si dotarea spitalelor, "statul roman se imprumuta ca sa reabiliteze cladirile Jandarmeriei".

La randul sau, Dan Barna a precizat ca a fost singurul membru al Comisiei pentru politica externa din Camera Deputatilor care a votat impotriva acordului de ratificare a imprumutului de 40 de milioane de euro pentru Jandarmerie.

"In plina pandemie, cand banii publici trebuie folositi pentru combaterea efectelor coronavirusului si pentru modernizarea si dotarea spitalelor, statul roman se imprumuta ca sa reabiliteze cladirile Jandarmeriei", a transmis, miercuri, USR.

La randul sau, Dan Barna a afirmat, intr-o postare pe Facebook, ca a fost singurul membru al Comisiei pentru politica externa din Camera Deputatilor care a votat impotriva acordului de ratificare a unui imprumut de 40 de milioane de euro pentru Jandarmerie de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.

"In primul rand, pe motive de oportunitate. 40 de milioane care vor trebui desigur restituiti, cu dobanzi si comisioane atasate, pana in 2029. Intr-o vreme in care descoperim inca o data situatia deplorabila a sistemului de sanatate, statul roman se imprumuta ca sa cumpere gaze si bastoane si sa reabiliteze cladirile Jandarmeriei, cand sunt sute de scoli si spitale in risc seismic.

Mai mult, Ministerul de Interne nici macar nu s-a obosit sa desemneze vreun reprezentant care sa explice care este urgenta in acest caz. Nu, nu voi sustine asa ceva. Nici eu, nici USR", a transmis Dan Barna.

Acesta precizeaza ca acest demers a fost initiat de Eugen Teodorovici si de PSD.

"Inteleg ca prioritatile lor de trista amintire pentru romani (10 august...) nu se regaseau intr-o logica a bunului simt, insa ce frapeaza este ca in prezent Presedintia si Guvernul au trimis acest acord spre ratificare Parlamentului si au facut asta in martie si aprilie 2020, in plina pandemie! In acesta perioada care ne sunt totusi prioritatile ca tara?

Cele declarate la televizor: spitale sistem de sanatate, sustinerea economiei, fiecare leu conteaza sau continuarea, cel putin neoportuna, a unor imprumuturi angajate de PSD pentru infrastructura Jandarmeriei?", a mai afirmat Dan Barna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Barna imprumut jandarmerie , #jandarmi