Imagini triste: O ursoaică însoțită de pui cerșesc mâncare de la șoferii opriți pe un drum pentru a-i filma

Joi, 05 August 2021, ora 17:43 10622 citiri
Unul dintre pui stă în două labe, sperând să primească mâncare FOTO Facebook/ Observator de urși

O filmare publicată pe Facebook, în care o ursoaică împreună cu doi pui cerșesc mâncare la geamurile mașinilor oprite pentru a-i filma stârnește furia sau mila urmăritorilor paginii Observator de urși.

Cel puțin două mașini sunt oprite, fiecare pe un sens de mers, tocmai pentru a surprinde întâlnirea în imagini.

În videoclip se poate observa cum unul dintre pui stă pe două labe, sperând să fie hrănit, iar apoi se așează chiar în mijlocul drumului, în așteptare, riscând să fie lovit de mașini.

Totuși, șoferii nu se gândesc la pericole și amână plecarea, pentru un dialog cu animalele.

În comentarii, oamenii își exprimă indignarea:

"Troglodiții de oameni adună toate fructele pădurii, iar amărâții ăștia nu mai au ce mânca."

"Ce trist...săracii ei vin de foame. Oamenii se amuză, filmează, iar dacă se întâmplă ceva, urșii sunt de vină că sunt agresivi."

"Singurii cu bun simț acolo sunt copiii! Le este clar frică și așa este și normal! Ursul este un animal sălbatic, inteligent și feroce! Nu înțeleg, de ce te-ai opri cu copii lângă o ursoaică cu pui?! Îi învățați la hrană și apoi vă mirați că vin la picnic peste voi!"

"Oameni inconștienți, sunt animale sălbatice oricum, posibil orice și după sunt ele de vină."

"Urșii au devenit cum erau odată maidanezii pe străzi! Acum nu mai avem maidanezi prin București, avem șobolani! Așa nu o să mai avem nici urși, doar gunoaie! "

"Învățați-i cu mâncare și după aia vă mirați că va treziți cu ei în casă."

"Frumusețile din păduri și imbecilii de la oraș."

"Atunci când drumul a fost construit prin pădure și anume prin casa lor, nu avem niciun drept să îi atingem dacă ne atacă. Noi suntem cei care le-aa invadat casa, nu ei nouă."

Guvernul a adoptat pe 21 iulie, Ordonanța de Urgență care prevede intervenția în cazul atacurilor urșilor care ajung în intravilanul localităților. Aceasta se va face „gradual”, iar extragerea prin împușcare este meționată în cazul în care „siguranţa şi securitatea cetăţenilor sau a bunurilor sunt puse în pericol”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News