Urșii le-au dat bătăi de cap localnicilor din Harghita. Jandarmii au fost chemați în 10 cazuri pentru a alunga animalele

Luni, 23 August 2021, ora 11:23
2171 citiri
Urșii le-au dat bătăi de cap localnicilor din Harghita. Jandarmii au fost chemați în 10 cazuri pentru a alunga animalele
Ursul nu se mai sperie de oameni FOTO Unsplash.com

Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au intervenit, de vineri până luni, de zece ori pentru îndepărtarea urşilor a cărora prezenţă a fost semnalată în localităţile Miercurea Ciuc, Băile Tuşnad, Văleni, Odorheiu Secuiesc, Păuleni, Şicasău şi Lacu Zetea.

Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita a informat că vineri au fost primite, la numărul de urgenţă 112, patru apeluri, prin care era anunţată prezenţa unor urşi în apropierea campingului din împrejurimile Lacului Zetea, la izvorul de apă minerală din cartierul Şumuleu, al municipiului Miercurea Ciuc, în apropierea unui complex turistic din Băile Tuşnad şi la o stână din comuna Feliceni.

Dacă la Miercurea Ciuc şi Băile Tuşnad jandarmii au alungat animalele spre pădure, la Zetea şi Feliceni urşii nu au mai fost găsiţi în zonă.

În cursul zilei de sâmbătă au fost înregistrate tot patru apeluri, două din Odorheiu Secuiesc şi două din Băile Tuşnad.

La Băile Tuşnad, a fost anunţată prezenţa a câte unui urs în apropierea unui hotel, respectiv pe strada Gării, de fiecare dată patrula de jandarmerie îndepărtând animalele în afara zonelor locuite.

Apelurile din Odorheiu Secuiesc au semnalat posibila prezenţă a unui urs pe câte o stradă din municipiu, dar echipajele de ordine publică, formate din jandarm şi poliţist, nu au găsit animalul în zonele semnalate.

Duminică au fost înregistrate două apeluri de acest gen, unul din satul Păuleni, comuna Lupeni, când a fost semnalată prezenţa unui urs în apropierea cimitirului şi unul din satul Şicasău, comuna Zetea, un urs fiind observat apropierea unor tomberoane de depozitare a deşeurilor. În primul caz, patrula de jandarmerie nu a mai găsit ursul în zonă, iar în al doilea caz animalul sălbatic a fost îndepărtat în afara zonei locuite.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 331 de apeluri făcute prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi urși, surprinși în timp ce se plimbau pe străzile din Mureș VIDEO
Doi urși, surprinși în timp ce se plimbau pe străzile din Mureș VIDEO
Doi urși au fost surprinși în timp ce se plimbau pe o stradă din Mureș. Animalele erau foarte aproape de casele localnicilor. O femeie i-a filmat pe cei doi urși aflați în plimbare și a...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#ursi, #Harghita, #Jadarmi, #alungare ursi , #urs
Comentarii
Poza giv
giv
rank 5
Sa se duca ecologistii care sustin cauza ursilor sa ii indeparteze