Opt ursi au fost alungati de jandarmii din Harghita dintr-o zona locuita VIDEO

Marti, 25 Mai 2021, ora 09:412210 citiri
Opt ursi au fost alungati de jandarmii din Harghita dintr-o zona locuita VIDEO
Ursii au fost alungati spre padurea din apropiere FOTO Captura video Jandarmeria Harghita

Jandarmii din Harghita au fost sesizati in noaptea de luni spre marti, 25 mai, prin doua apeluri telefonice, ca mai multi ursi dau tarcoale unei zone locuite din Baile Tusnad. Nu mai putin de opt ursi au fost alungati de jandarmi.

"Primul apel primit de la o femeie, prin intermediul SNUAU 112, luni, 24 mai, la orele 21:54, ne anunta despre prezenta unei ursoaice cu doi pui pe Aleea Sfanta Ana si a trei ursi in fata primariei din Baile Tusnad. A fost trimis de indata un echipaj de interventie din cadrul Detasamentului 1 Jandarmi Mobil, care a trecut la indepartarea unui urs din apropierea unui magazin, ceilalti ursi parasind zona unde fusesera semnalati, retragandu-se in padure", se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei.

Doar ca ursii erau mai multi si in cautare de hrana, astfel ca prezenta lor a fost semnalata si in alte zone.

"Al doilea apel a fost facut la ora 23:00, un barbat semnaland prezenta unui urs pe strada Garii si unul in fata primariei. Aceeasi patrula din cadrul Detasamentului 1 Jandarmi Mobil a trecut la indepartarea animalelor salbatice inspre zona impadurita. Din cele relatate de catre ambii apelanti, ursii se aflau in cautare de hrana", se mai arata in comunicat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News