Atac fulgerător al unui urs după ce un tânăr inconștient s-a apropiat la un metru de animal pentru a-l filma VIDEO

Luni, 16 August 2021, ora 19:27 7746 citiri
Tânărul s-a ales cu o sperietură zdravănă FOTO Captură

Un tânăr turist a fost la un pas să fie devorat de un urs după ce s-a apropiat periculos de mult de animal pentru a-l filma. Asta în ciuda avertismentelor altor turiști care au asistat la incident. Totul s-a petrecut pe Transfăgărășan.

Norocul a fost că ursul s-a oprit la timp și nu a continuat atacul. Salvamontiștii trag încă un semnal de alarmă - oamenii nu trebuie să se apropie de urși și nici să-i hrănească.

„Este încă un exemplu că omul este vinovat de ceea ce se întâmplă cu urșii în momentul de față. Dacă acest urs ar fi vrut să-l omoare sau să-l rănească pe om – și avea toate motivele, pentru că efectiv a fost agresat – o putea face. Și atunci, desigur, „ursul ar fi fost de vină” și ar fi fost împușcat. Probabil că au citit și urșii ordonanța asta 81, și de când a fost adoptată, din fericire, nu a mai fost niciun caz grav, niciun om rănit de urs. Dar, comportându-se așa, nu fac altceva decât să distrugă și mai mult situația care există. E incontestabil, urșii coboară din pădurile lor pentru că sunt atrași de mâncare, li se aruncă mâncare tocmai pentru a li se face poze. Omul acela nu a fost rău intenționat, voia o poză cu un urs. Mă bucur că ceilalți oameni nu au fost de acord cu el și i-au spus că nu e bine ce face. Din fericire, ursul s-a oprit la timp”, a declarat Cristina Lapis, fondatorul sanctuarului de urși din Zărnești la Digi24.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
#urs, #atac, #ursi , #