Urmarit de 20 de ani, unul dintre cei mai importanti traficanti de cocaina a fost prins

Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 08:204511 citiri
Urmarit de 20 de ani, unul dintre cei mai importanti traficanti de cocaina a fost prins
Foto: Arhiva Pixabay

Unul dintre cei mai importanti traficanti de cocaina din Brazilia, dat in urmarire de peste 20 de ani, a fost arestat in Mozambic, potrivit politiei braziliene, care a subliniat extinderea tot mai mare la nivel global a gruparii infractionale First Capital Command (PCC).

Gilberto Aparecido dos Santos, supranumit "Fuminho", era urmarit de peste 20 de ani, inainte de a fi capturat luni la Maputo, transmite Reuters.

Dos Santos era unul dintre cei mai cautati fugari din Brazilia, a anuntat politia braziliana intr-un comunicat.

Era considerat cel mai important furnizor de cocaina al unei retele care isi desfasoara operatiunile in Brazilia si care este responsabila de trimiterea a tone de droguri in mai multe tari.

Capturarea lui dos Santos in Africa este un semn al dezvoltarii retelei internationale a PCC.

Formata initial ca o banda in inchisoarea din Sao Paulo, PCC a devenit cea mai mare retea infractionala din Brazilia si livreaza cantitati tot mai mari de cocaina in strainatate, in special in Europa si Africa.

Reuters a relatat in martie ca Brazilia a devenit unul dintre principalii furnizori de cocaina in Europa.

Potrivit Politiei, operatiunea de capturare a lui dos Santos a implicat Administratia pentru Droguri din SUA, Departamentul de Justitie al SUA si politia din Mozambic.

Politia federala braziliana il mai acuza pe dos Santos ca finanteaza un plan de salvare a sefului PCC Marcos Willians Camacho, sau "Marcola", care se afla intr-o inchisoare federala din Brazilia. Planul a determinat autoritatile braziliene sa intareasca securitatea la inchisoarea respectiva, in luna februarie.

Presa locala a scris ca dos Santos este "mana dreapta a lui Camacho".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News