Universitatea Vasile Goldis: Nu ne-au fost comunicate detalii privind obiectul anchetei

Joi, 07 Februarie 2013, ora 19:22
2370 citiri
Universitatea Vasile Goldis: Nu ne-au fost comunicate detalii privind obiectul anchetei

Reprezentantii Universitatii de Vest "Vasile Goldis" (UVVG) Arad afirma, intr-un comunicat de presa remis presei joi, ca procurorii care au facut perchezitii la sedii si filiale ale institutiei nu le-au comunicat inca obiectul cercetarilor.

Potrivit comunicatului transmis de Biroul de Presa al UVVG Arad, reprezentanti ai Ministerului Public au facut o verificare la sediul universitatii, "se pare, in urma unei sesizari cu privire la modul de desfasurare a unor examene".

"Nu ne-au fost comunicate inca detalii privind obiectul cercetarii. Conducerea Universitatii si intregul colectiv de cadre didactice isi manifesta deplina disponibilitate de colaborare cu organele de cercetare pentru a lamuri pe deplin aspectele verificate. Afirmatiile facute in presa ca s-ar fi eliberat diplome false nu au nici un temei legal, Universitatea de Vest 'Vasile Goldis' fiind o universitate acreditata, diplomele sunt cele tip eliberate de Ministerul Educatiei Nationale", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, "invinuirile la adresa anumitor persoane prezentate de presa incalca prezumtia de nevinovatie care opereaza intr-un stat de drept".

"Nu pot fi acuzate public persoane pentru care nu exista o sentinta judecatoreasca", se arata in comunicat.

Reprezentantii UVVG afirma ca "nu a fost afectata in niciun fel buna desfasurare a procesului didactic, astfel incat sesiunea de examene si celelalte activitati academice isi urmeaza cursul normal".

Procurorii si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au descins miercuri, la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" si la filialele acesteia din opt judete, intr-un dosar privind eliberarea unor diplome false, declarau surse judiciare.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, impreuna cu ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie si cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane, efectueaza in prezent mai multe perchezitii la domiciliul unor persoane, precum si la sediile unor institutii de invatamant superior, locatii aflate pe raza a 8 judete (Arad, Bihor, Bistrita Nasaud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Salaj si Gorj)", informa, printr-un comunicat, Ministerul Public.

Actiunea se inscrie in cadrul cercetarilor care se desfasoara cu privire la savarsirea unor infractiuni de luare de mita, dare de mita si trafic de influenta, fiind vizate mai multe persoane, fata de 4 dintre acestea fiind dispusa inceperea urmaririi penale.

La Arad, zece politisti sunt citati de catre procurori in cazul anchetei care are loc la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad, acestia urmand sa fie audiati, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Arad.

In derularea activitatilor de urmarire penala, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile goldis scandal diplome, #perchezitii universitate diplome , #frauda