Ungaria prelungeste lockdown-ul. "Urmatoarele doua saptamani vor fi extrem de dificile"

Joi, 25 Februarie 2021, ora 14:422376 citiri
Ungaria prelungeste lockdown-ul. "Urmatoarele doua saptamani vor fi extrem de dificile"
Ungaria prelungeste lockdown-ul FOTO Pixabay

Ungaria va prelungi masurile de izolare partiala pana la 15 martie, in contextul in care este de asteptat ca numarul infectiilor cu coronavirus sa creasca in urmatoarele doua saptamani, a declarat joi seful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit Reuters.

Urmatoarele doua saptamani vor fi "extrem de dificile", a spus Gergely Gulyas la un briefing al guvernului, adaugand ca ritmul vaccinarilor se va accelera dupa ce Ungaria a inceput miercuri sa foloseasca si serul Sinopharm din China.

El a spus ca Orban ar urma sa fie vaccinat cu Sinopharm saptamana viitoare.

Oficialul a mai precizat ca Ungaria se asteapta sa primeasca un milion de doze de vaccin Sinopharm in martie si aprilie in total, la care s-ar adauga alte 3,5 milioane de doze in mai.

"Al treilea val (al pandemiei) a ajuns in Ungaria, iar bilantul COVID-19 se va inrautati in urmatoarele doua saptamani. Unii spun ca vom asista la o inrautatire grava", a declarat Gergely Gulyas.

Joi, Ungaria a raportat 4.385 de noi infectii, cel mai ridicat numar din acest an. Tara cu o populatie de 10 milioane de locuitori, Ungaria a raportat 414.514 cazuri de infectare de la inceputul pandemiei, dintre care 14.672 de decese.

Pana acum, peste un milion de persoane au primit cel putin o doza de vaccin.

Toate scolile generale sunt inchise de la 11 noiembrie, la fel si hotelurile si restaurantele, care pot servi doar la pachet. De asemenea, sunt interzise circulatia pe timpul noptii si toate adunarile.

Ungaria a devenit miercuri prima tara din Uniunea Europeana care a inceput folosirea vaccinului chinez Sinopharm, dupa ce utilizase deja si serul Sputnik V din Rusia. Vaccinurile ruse si chineze nu au primit aprobarea oficiala de folosire din partea UE.

Aceste vaccinuri sunt folosite in Ungaria alaturi de Pfizer-BioNTech, Moderna si AstraZeneca.

Conform statisticilor, ungurii sunt dispusi intr-o masura tot mai mare sa se vaccineze, 40% spunand la mijlocul lui februarie ca intentioneaza se apeleze la un vaccin, iar 26% ca ar putea face de asemenea asta.

Mai puteti citi: