Unchiul violator al fetitei de 11 ani nu va fi arestat

Miercuri, 25 Iunie 2008, ora 14:454876 citiri
Unchiul violator al fetitei de 11 ani nu va fi arestat

Unchiul violator al copilei de 11 ani nu va fi arestat, propunerea de arestare in lipsa fiind respinsa, miercuri, de instanta de judecata de la Tribunalul Neamt.

Suspectul a fost audiat pe 2 iunie, iar pe 6 iunie s-a declansat urmarirea penala, acesta fiind pus sub invinuire pentru viol si act sexual cu un minor, informeaza Amos News.

Tot pe 6 iunie s-a cerut arestarea in lipsa, cand s-au dat mai multe termene pentru indeplinirea procedurii de citare cu acuzatul, care, de la data descoperirii faptei, este disparut de la domiciliu.

Se pare ce Adrian Fasola este ascuns de rudele sale mai instarite, care pe langa faptul ca i-au angajat un avocat foarte bun, au propus parintilor fetei o suma de bani pentru ca acestia sa nu mai ridice pretentii, au declarat anchetatorii.

Procurorul de sedinta, Constantin Falticeanu a declarat ca "propunerea a fost respinsa ca fiind nefondata dar pana nu vom primi dosarul si nu stim ce a avut in vedere judecatorul, nu putem motiva recursul".

Potrivit unor surse judiciare, judecatorii asteapta testele ADN pentru a se stabili cu certitudine vinovatia invinuitului, dar aceasta este o procedura care dureaza cateva luni.

Parchetul a declarat recurs, iar calea de atac se va judeca la Curtea de Apel Bacau.

Astfel, in conformitate cu hotararea instantei, anchetatorii nu-l pot retine pe Fasola si nici nu a fost aplicata nici un fel de alta masura de siguranta, cum ar fi interdictia de a parasi localitatea sau tara.

Se asteapta si rezultatul oficial al anchetei Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Neamt pentru a se afla cum de a fost posibil asa ceva intr-o familie de rromi, in care mama acestei fetite a nascut la 13 ani, deci a ramas gravida la 12 ani, si a fost consiliata la acea vreme, tocmai in probleme de sexualitate.