Un turist ratacit a dormit doua nopti sub cerul liber langa Varful Omu: "Echipamentul profesional i-a salvat viata"

Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 19:228597 citiri
Un turist ratacit a dormit doua nopti sub cerul liber langa Varful Omu: "Echipamentul profesional i-a salvat viata"
Salvamontistii au pornit o actiune complexa pentru a-l salva pe turist FOTO Salvamont Dambovita

Un barbat din Constanta, care a plecat singur intr-o drumetie la Varful Omu, a fost recuperat de catre salvamontistii din judetul Dambovita, miercuri dupa-amiaza, 6 ianuarie, dupa ce a petrecut doua nopti dormind afara. Barbatul a ramas pe munte, epuizat fizic si fara baterie la telefonul mobil.

Potrivit datelor furnizate de Salvamont-Salvaspeo Dambovita, salvatorii au participat, miercuri dupa-amiaza, la o actiune de recuperare a unui turist care timp de doua nopti a dormit sub cerul liber, in zona Babele-Omu.

Barbatul, in varsta de 45 din, din Constanta, a plecat singur in drumetie la Varful Omu, in cursul zilei de luni, urcand pe munte din zona telecabinei Pestera, unde si-a parcat autoturismul.

Ajuns sus pe munte, turistul nu si-a mai putut continua drumul, in conditii de ceata si precipitatii.

Epuizat fizic si pus in situatia de a nu mai putea continua drumul, constanteanul nu a putut sa sune la 112 sau la Salvamont din cauza ca telefonul mobil i s-a descarcat.

"Echipamentul profesional i-a salvat viata turistului care doua nopti a dormit sub cerul liber dupa ce s-a ratacit undeva intre Babele-Omu, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Barbatul, epuizat fizic a fost gasit astazi, 6 ianuarie, in zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Busteni, aflata in patrulare si care fusese alertata inca din seara zilei de luni, 4 ianuarie de catre echipa Salvamont- Salvaspeo Dambovita care a sesizat faptul ca un autoturism se afla in zona telecabinei Pestera si propietarul nu a revenit de pe traseu. Barbatul a fost preluat din zona Babelor de catre echipa Salvamont- Salvaspeo Dambovita si transportat pana la autoturismul care se afla la telecabina Pestera", informeaza Salvamont Dambovita.

Miercuri seara, barbatul care a fost coborat de pe munte se afla in afara oricarui pericol.

Comentarii
eu-ca
rank 5
A fost vaccinat, cu noroc.