Un transportator si sotia lui vindeau cocaina cu 45.000 de euro pe kilogram, la Iasi (Foto)

Vineri, 06 Martie 2020, ora 10:328192 citiri
Un transportator si sotia lui vindeau cocaina cu 45.000 de euro pe kilogram, la Iasi (Foto)
Foto: DIICOT

Administratorul unei firme de transport international care facea curse pe ruta Romania - Scotia, sotia acestuia si un sofer au fost retinuti pentru trafic de droguri de mare risc, dupa ce au adus in tara o cantitate importanta de cocaina, fiind prinsi in timp ce incercau sa o vanda in Iasi, la un pret de aproximativ 45.000 euro/kilogram.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor V.C.N., A.B.M. si V.M. pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc si introducere, fara drept, in tara de droguri mare risc.

In cauza s-a stabilit ca inculpatul V.C.N., administrator al unei societati de transport international persoane si colete, care in principal efectueaza curse pe ruta Romania - Scotia, a introdus in tara, prin intermediul societatii, importante cantitati de droguri de mare risc, pe care ulterior le-a comercializat, contra sumei de aproximativ 45.000 euro/kilogram", anunta DIICOT.

In urma cercetarilor, a rezultat ca A.B.M., sofer in cadrul societatii detinute de catre V.C.N., a preluat, in cursul zilei de 02.03.2020, de pe teritoriul Marii Britanii, un colet ce continea o cantitate importanta de cocaina, pe care i-a predat-o inculpatului V.C.N., imediat dupa ce acesta a revenit pe teritoriul Romaniei.

"La data de 04.03.2020, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO - Iasi au procedat la efectuarea unei actiuni de prindere in flagrant a inculpatului V.C.N. si a sotiei sale, inculpata V.N., imediat dupa ce acestia au incercat sa comercializeze cantitatea de 1,025 kilograme de cocaina, pe raza municipiului Iasi", conform DIICOT.

La aceeasi data, procurorii DIICOT Iasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO - Iasi au facut 5 perchezitii domiciliare, in urma carora au fost ridicate sumele de 2.100 de lei si 42.800 de lire sterline si trei autoturisme si autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor.

Vineri, cei trei inculpati urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

*Foto: DIICOT

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News