Oficial ISU, despre cazul tanarului de 22 de ani care s-a aruncat in gol dupa negocieri ratate: "Nu putem vorbi despre un esec"

Vineri, 05 Martie 2021, ora 17:20
4977 citiri
Oficial ISU, despre cazul tanarului de 22 de ani care s-a aruncat in gol dupa negocieri ratate: "Nu putem vorbi despre un esec"
Tanarul a fost resuscitat minute in sir FOTO captura video Antena 3

Oficialii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au comentat cazul sinuciderii tanarului de 22 de ani, care s-a aruncat de pe acoperisul caminului in care locuia dupa ore intregi in care negociatorii au incercat sa-l convinga sa se razgandeasca.

Un tanar de 22 de ani s-a sinucis in Sectorul 3 din Bucuresti, dupa ce a discutat trei ore cu negociatorii. Pompierii aveau scara, insa nu au au reusit sa o deschida. Paramedicii au incercat sa-l resusciteze aproximativ o ora.

Inca nu se cunosc motivele pentru care tanarul a recurs la aceast gest. Se pare ca era consumator de droguri si se despartise recent de iubita.

"Nu putem vorbi de un esec"

"Nu putem vorbi despre un esec si nu putem vorbi despre ce mai intampla. Suntem profesionisti. Daca exista o mica farama ca persoana sa doreasca sa fie salvata, sa simtim ca puteam sa actionam, noi actionam", a declarat maiorul Adrian Dinu, din cadrul ISU Bucuresti.

Cum a intervenit ISU Bucuresti Ilfov

"In jurul orei 10.23 am fost solicitati prin 112. La fata locului s-a deplasat echipa. A fost vorba de o tentativa de suicid. Un barbat de 22 de ani urcat pe acoperisul cladirii din spatele nostru, la etajul 5.

Cine era tanarul care s-a sinucis aruncandu-se de pe acoperisul unui camin din Capitala. Angajatii ISU ar fi adus o saltea pneumatica, dar n-au mai apucat s-o monteze

Am actionat si am plasat autoscara din dotare. Am avut doua echipaje medicale, unul de prim-ajutor unul SMURD, un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare. De asemenea, in cadrul interventiei am cooperat cu forte de la Politie cu echipa de negociatori din cadrul Politiei Capitalei", a declarat maiorul ISU Adrian Dinu, conform Mediafax.ro.

"Si-a manifestat de la inceputul interventiei intentia de a sari. Din pacate, el a facut acest gest. Daca am fi avut o perna la fata locului nu o puteam amplasa deoarece aveam langa cladire copaci si garduri, si saltul lui a fost la 10 sau 15 metri fata de cladire. Daca puneam perna, intrebarea era unde si ce facem daca se arunca langa ea. Si mai exista un risc. Orice manevra de forta, in astfel de situatii, poate avea un impact major asupra dorintei persoanei de a se arunca", adauga reprezentantul ISU Bucuresti.

Nu au calat autoscara pentru ca asa le-a cerut tanarul

Purtatorul de cuvant a spus ca salvatorii au pus saltelele de camin in locul unora pneumatice.

"Am gasit in camin, accidental. S-au schimbat saltelele. Si in dorinta noastra de a atenua putin socul in cazul unei caderi voite a persoanei, am incercat sa amplasam aceste saltele. Dar persoana era foarte suspicioasa. Ne-a cerut la un moment dat si am facut asta. Cand a venit autoscara nu am reusit sa o calam din primele clipe ale interventiei pentru ca repeta ca se arunca daca noi o calam si daca incercam o manevra de forta", a transmis reprezentantul pompierilor.

Potrivit informatiilor Antena 3, tanarul care s-a sinucis era nascut in 1998 si era cunoscut ca fiind consumator de droguri. Se pare ca era in sevraj, fiind incoerent in timpul negocierilor. In momentul in care politistii au urcat sa-l salveze, tanarul a blocat fereastra de acces. Gestul de aruncare a fost deliberat, fiind exclusa ipoteza alunecarii.

Cazul are loc la numai cinci zile dupa ce o negociere a esuat la Onesti. Timp de cinci ore, s-a incercat salvarea unor munctori tinuti ostatici de un barbat care pierduse casa in instata.

La jumatatea lunii februarie, in Constanta, pompierii nu au reusit sa recupereze o femeie care incerca sa se salveze dintr-un incendiu pentru ca nu au avut saltea de prindere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
A fost panică, joi seară, 18 aprilie, în staţia de metrou Obor. Oamenii care așteptau să vină trenul au văzut cum un călător a căzut pe şine. UPDATE: 22:10: Potrivit Antena 3,...
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
#sinucidere, #Bucuresti, #consumator de droguri, #pompieri, #saltea, #misiune ratata , #pompieri