Un tanar care a strans o pisica de gat cu un siret si a aruncat-o de la etajul doi, trimis in judecata pentru schingiuirea animalelor

Autor: N.G.
Marti, 29 Decembrie 2020, ora 17:03
2897 citiri
Un tanar care a strans o pisica de gat cu un siret si a aruncat-o de la etajul doi, trimis in judecata pentru schingiuirea animalelor
Foto: pixabay.com

Un tanar din Alba Iulia care s-a filmat in timp ce schingiuia o pisica a fost trimis in judecata de procurori. M. Constantin este acuzat de ranirea si schinguirea animalelor, infractiune pentru care poate fi condamnat la inchisoare de la trei luni la un an sau la amenda penala.

Barbatul a luat pisica de pe strada si, beat fiind, a strans-o de gat cu un siret si a aruncat-o de la etajul al doilea de pe casa scarii a blocului in care locuieste. Imaginile au ajuns pe internet care au provocat un val de indignare din partea utilizatorilor.

"In data de 18 mai 2020, in jurul orei 23:30, inculpatul M.C. a luat de pe strada o pisica, a dus-o in apartamentul sau din municipiul Alba Iulia unde, pe fondul consumului de alcool, a strans-o de gat cu un siret, iar ulterior a aruncat pisica de la etajul 2, de pe casa scarii, cauzandu-i rani si suferinte fizice. Inculpatul a filmat in parte incidentul si l-a publicat in mediul online.

Prin ordonanta organelor de urmarire penala din data de 29.05.2020 s-a dispus retinerea inculpatului pentru o perioada de 24 de ore, din data de 29.05.2020, ora 19:00 pana in data de 30.05.2020, ora 19:00", au transmis procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia.

Identificarea tanarului de 18 ani a fost precedata de o actiune fara precedent a zeci de persoane din toata tara. Un grup de tinere s-a mobilizat si a reusit in cateva zile sa il gaseasca pe autorul faptei. Filmarea socanta in care animalul este ranit a fost distribuita mai intai pe un grup de WhatsApp. De acolo a fost luata si pusa pe Facebook de catre un alt barbat, care se lauda prietenilor virtuali ca el ar fi facut asta. Acesta din urma a fost chemat la politie, unde a spus ca nu el este cel care a realizat filmul.

Cu ajutorul tinerelor care au continuat cautarile timp de mai multe zile, tanarul a fost identificat si a fost retinut de politie. In final, a fost trimis in judecata.

Fostul manager al Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Tânăr de 17 ani, găsit spânzurat. Unde a avut loc tragedia
Tânăr de 17 ani, găsit spânzurat. Unde a avut loc tragedia
Un adolescent a fost găsit spânzurat în grădina locuinţei sale dintr-un sat de lângă Sebeş, a anunţat duminică, 21 aprilie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba. Potrivit IPJ...
#judecata, #schingiuire, #pisica, #Alba, #tanar, #parchet, #dosar , #Parchet