Un soldat roman a murit in Afganistan, alti cinci sunt raniti - Update

Duminica, 30 Martie 2014, ora 11:03
6337 citiri
Un soldat roman a murit in Afganistan, alti cinci sunt raniti - Update
Foto: Digi 24

Un militar roman a murit, duminica dimineata, in urma unui atac in Afganistan, iar alti cinci soldati romani au fost raniti.

Atacul in care a murit plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu a avut loc in provincia Zabul, informeaza MApN.

Autoritatile anunta ca a fost vorba despre un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Apararii Nationale.

"Militarii romani executau o misiune de patrulare in comun cu fortele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operationala inaintata Mescall", a anuntat Ministerul Apararii Nationale in comunicat.

Cei cinci raniti au fost transportati cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul din Kandahar.

Mircea Dusa: E o duminica trista pentru armata romana

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a anuntat ca mai multe amanunte vor fi facute publice abia dupa anuntarea familiilor victimelor.

"E o duminica trista pentru armata romana. Militarii au fost victimele unei explozii cu dispozitiv improvizat. Unul si-a pierdut viata. Cei cinci raniti au fost transportati la spital.

Cu alte informatii vom reveni dupa ce vor fi anuntate familiile. Trebuie sa asteptam evaluarea medicilor si apoi vom decide daca vor fi adusi in tara", a declarat ministrul Apararii Nationale, pentru Realitatea TV.

Acesta a precizat ca un avion militar va pleca duminica spre Afganistan.

10 ani de cand Romania e tara NATO - mesaje politice in contextul anexarii Crimeii

Traian Basescu: Condoleante pentru eroul care si-a dat viata sub drapelul national

La randul sau, presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante pentru plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu.

"Am aflat cu durere, azi-dimineata (duminica - n.red.), vestea incetarii din viata a plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu, in timpul unei misiuni de patrula desfasurata duminica, in Afganistan. Plutonierul-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu si-a servit tara cu devotament si curaj inscriindu-se, astfel, in randul eroilor care, cu onoare, si-au dat viata servind sub drapelul national.

In aceste momente de tristete, imi exprim solidaritatea cu familia eroului Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu si transmit sincerele mele condoleante.

Transmit, de asemenea, multa sanatate militarilor raniti in aceeasi misiune de patrula si doresc sa le asigur pe familiile acestora ca militarii vor primi cele mai bune ingrijiri medicale", se arata intr-un mesaj al Administratiei Prezidentiale.

Ponta: Adresez cele mai sincere condoleante familiei sale

Premierul Victor Ponta a transmis, duminica dupa-amiaza, un mesaj de condoleante familiei soldatului roman mort in Afganistan.

"Adresez cele mai sincere condoleante familiei sale, care se afla intr-un

moment de grea incercare si pe care o asigur ca va avea intreg sprijinul

Guvernului Romaniei.

Suntem alaturi, de asemenea, de cei cinci romani care au fost raniti in urma

acestui tragic atac. Reconfirm angajamentul Guvernului de a-i ajuta in orice

mod cu putinta pe toti cei care au avut de suferit in urma sacrificiilor

pentru tara", a transmis Ponta printr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Incidentul are loc la o zi dupa ce Romania a implinit 10 ani de la intrarea in NATO.

A.G.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#soldat roman mort Afganistan, #roman mort Afganistan, #atac roman mort Afganistan , #morti