Un sofer de ambulanta a ramas fara permis in misiune. Politia isi justifica decizia

Marti, 04 Iulie 2017, ora 09:40
14141 citiri
Un sofer de ambulanta a ramas fara permis in misiune. Politia isi justifica decizia
Foto: Arhiva Ziare.com

Un ambulantier care transporta, de la Barlad la Iasi, sange pentru Institutul Oncologic, a fost lasat fara permis in timp ce se afla in misiune.

Politia a sustinut ca ambulantierul a depasit pe linia continua si a folosit semnalele luminoase nejustificat, anunta Digi 24.

Liviu Mihalachi a declarat ca aerul conditionat de la masina se stricase si ca a plecat in graba catre Iasi.

"Pe la 12 fara 10, am depasit un Logan alb, in zona Movila lui Burcel. Imediat, din spate am fost atentionat sa trag pe dreapta, iar un agent de la Rutiera mi-a cerut actele, spunand ca am depasit pe linie continua, cu viteza peste limita legala.

Am incercat sa-i spun ca sunt in misiune, ca transport sange la Institutul Oncologic si, fiind cod rosu de caldura, trebuie sa ajung in timpul cel mai scurt la Iasi.

Agentul de politie nu a vrut sa ma lase sa plec, a spus ca verifica ce cod de boala am, pentru sangele transportat. I-am spus ca e cod galben, insa mi-a replicat ca se intereseaza la Ambulanta. A venit peste 10-15 minute, spunandu-mi ca eram pe cod verde si nu aveam voie sa folosesc semnalele luminoase.

Degeaba i-am transmis ca sunt conditii exceptionale, nu functioneaza aerul conditionat si risc sa distrug cantitatea de sange transportat. Nici nu m-a ascultat", a povestit Liviu Mihalachi, pentru Esti din Iasi.

Politistul i-a dat 600 de lei amenda si i-a retinut permisul pe 30 de zile.

"L-am intrebat cum s-ar simti daca mama sau tatal lui ar avea nevoie de sange, insa mi-a spus ca el aplica legea, nu-i pasa", a adaugat ambulantierul ramas fara permis.

Reprezentantii Politiei Vaslui au transmis ca "ambulanta de tip A transporta sange de la Barlad la Iasi. A depasit pe linia continua si a folosit semnalele luminoase nejustificat, mai ales ca avea codul verde de transport".

Politia Romana sustine ca "dreptul la circulatie prioritara nu exclude diligenta conducatorilor acestor categorii de vehicule de a-si adapta permanent conduita la conditiile de trafic si de a circula cu atentie sporita pentru evitarea producerii unor accidente de circulatie".

Mihaela Corduneanu, director la Serviciul de Ambulanta Vaslui, a anuntat ca il va sustine pe ambulantier daca va face contestatie la decizia politistului, pentru ca a procedat bine in acest caz.

"Ambulantierul a considerat ca e mai bine sa accelereze decat sa i se strice transportul, in conditiile in care pungile de sange sunt transportate in lazi frigorifice, cu pastile de gheata si atat. Va avea tot sprijinul nostru, in contestatia pe care o va face", a spus Mihaela Corduneanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#ambulantier misiune persmis suspendat, #ambulantier misiune politie permis , #ambulanta