Un patron si-a fortat angajatii sa faca imprumut, apoi a disparut cu banii

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 09:012392 citiri
Un patron si-a fortat angajatii sa faca imprumut, apoi a disparut cu banii
Foto: Arhiva

Patronul unor firme din Petrosani si-a obligat angajatii sa ia credite de la banca, promitandu-le ca va plati ratele, dupa care a disparut cu banii.

Aproximativ 100 de muncitori au facut credite in valoare totala de sapte milioane de lei, la presiunea patronului lor, bani pe care acum trebuie sa ii restituie bancii.

Cele doua firme au intrat in faliment la scurt timp dupa ce patronul si sotia sa au disparut cu banii, oamenii ramanand acum si fara loc de munca, relateaza Romania TV.

Angajatii au depus plangere la politie. Patronul a fost retinut, dar magistrati au decis sa-l cerceteze in libertate, cu interdictia de a parasi tara. Sotia patronului este in continuare disparuta, pe numele ei fiind emis un mandat international de aducere.

In cadrul anchetei s-a stabilit ca o functionara de la banca i-a invatat pe cei doi cum sa falsifice actele angajatilor, pentru a obtine banii.

"Aceste credite au fost obtinute in urma falsificarii unor documente, inclusiv adeverinte de venit, carti de munca. A fost retinuta si o alta persoana, o angajata a unei unitati bancare, complice la falsificarea documentelor", a declarat Bogdan Nitu, purtator de cuvant la IPJ Hunedoara, pentru sursa citata.

Angajata bancii este si ea cercetata in libertate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News