Un pacient pe care mergeau larve a murit la Spitalul de Arsi. Medic: V-ati intrebat daca exista situatii asemanatoare in tara sau in Bucuresti?

Joi, 14 Iulie 2016, ora 09:14
20632 citiri
Un pacient pe care mergeau larve a murit la Spitalul de Arsi. Medic: V-ati intrebat daca exista situatii asemanatoare in tara sau in Bucuresti?
Foto: Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri

Un barbat internat la Spitalul de Arsi din Capitala, care fusese filmat in sectia de Terapie Intesiva avand pe corp larve de musca, a murit.

Gazeta Sporturilor a publicat joi o inregistrare video in care este filmat un pacient care are larve de muste pe el. Clipul a fost trimis jurnalistilor chiar de un medic din spital, dorind sa traga un semnal de alarma.

Purtatorul de cuvant al spitalului, medicul Adrian Stanculea, a lasat sa se inteleaga ca situatia nu este unica in sistemul nostru de sanatate.

"Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu il omoara. Nu inseamna ca le lasam sa stea pe pacient", a spus Stanculea la Antena 3.

Intr-un schimb dur de replici cu jurnalistii, medicul a explicat ca situatia spitalului este foarte grava, adaugand ca s-a plans de multe ori de acest lucru si ca a incercat sa ceara ajutorul autoritatilor.

Stanculea a precizat ca nu incearca sa apere conducerea spitalului, pentru ca el nu reprezinta managerii unitatii, ci oamenii care muncesc acolo.

"Ati aratat o imagine trimisa de o colega de-a noastra, dar v-ati intrebat daca exista situatii asemanatoare in tara sau in Bucuresti?", a continuat Adrian Stanculea.

Acesta a acuzat ca in ultima perioada s-a facut o campanie de denigrare a spitalului.

"Ati stigmatizat spitalul. Si cu transfuzia (o femeie a murit la o saptamana dupa ce a primit o transfuzie gresita de sange- n.red.), ca are larve, ca e o bomba ucigasa. Uitand de toti cei care muncesc acolo. Sa inchidem spitalul ca nu avem aer conditionat? Sigur ca da. Inchidem si va invitam pe dvs. sa spalati bolnavii. Eu nu pot sa repar aerul conditionat, sa pun usi glisante la saloane", a continuat el.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi a adaugat ca medicii de acolo nu pot refuza sa primeasca pacienti, pentru ca acestia din urma nu pot fi trimisi in alta parte si de aceea se ajunge la situatii in care sunt prea multi in salon.

Intrebat despre cine isi va asuma responsabilitatea pentru situatia din spital dezvaluita de presa, medicul Stanculea a spus ca i-ar fi foarte usor sa renunte la functie, dar ca o demisie nu ar rezolva nimic.

Acesta a amintit ca managerul spitalului a demisionat recent si ca acum exista o conducere interimara.

Miercuri in presa s-a anuntat ca managerul spitalului a demisionat dupa ce o femeie a primit o transfuzie gresita de sange si a murit. Referitor la acest caz, Stanculea a spus, miercuri, ca femeia a murit la o saptamana dupa transfuzie si ca nu aceasta a fost cauza decesului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#pacient larve murit spital, #pacient larve spital arsi, #pacient viermi spital arsi , #Spitalul de Arsi